airBaltic ir parādā naudu vai vaučerus par 200 tūkstošiem biļešu: klientu stāsti

© Sputnik / Sergey MelkonovAirbaltic
Airbaltic - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES normatīvie akti paredz, ka naudu šādos gadījumos ir jāatgriež septiņu dienu laikā pēc pieteikuma saņemšanas, taču esošajos apstākļos aviopārvadātāji saka, ka reālais termiņš ir 90 dienas.

RĪGA, 22. maijs – Sputnik. Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic ir spiesta izsniegt vaučerus, izmainīt lidojumu datumus vai atgriezt naudu par 200 tūkstošiem rezervētajām reisu biļetēm, kuri nenotika koronavīrusa pandēmijas dēļ. Un ja vaučerus var saņemt ātri, tad naudu klientiem nākas gaidīt mēnešiem ilgi, vēsta Latvijas Radio.

Самолет Boeing 737-33A авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Tā nav krāpšanās: airBaltic attaisnota lietā par biļešu pārdošanu uz Maskavu un Londonu

Par savu komunikācijas pieredzi ar airBaltic pastāstīja daži klienti. Tā, sieviete vārdā Irēna samaksāja avansu par divām biļetēm uz Bordo ar izlidošanu aprīļa beigās. Un vēl līdz pilnas biļešu cenas apmaksas termiņa (3. aprīlī) saprata: šopavasar, izskatās, vairs neviens ne uz kurieni nelidos. Piezvanīja pa tālruni pārvadātāja mājaslapā.

"Man piedāvāja samaksāt arī otru daļu un tad apmainīt pret vaučeriem. Tomēr es izlēmu par labu tam, lai atgriež man šo pirmo iemaksāto daļu. Pabrīdināja, ka naudu atmaksās divos, trīs mēnešos, bet nekāds konkrēts termiņš man nekur nav rakstīts," pastāstīja viņa.

Cita kliente, kura vēlējās palikt anonīma, saņēma par diviem ceļojumiem vaučerus, savukārt par vienu braucienu vēlējās saņemt atpakaļ naudu.

"Tur, kur es norādīju vaučeru, tur momentā atnāca dāvanu karte, bet tur, kur es vēlējos saņemt naudu atpakaļ, tur atnāca e-pasts: paldies, jūsu pieteikums tiek apstrādāts, bet mēnesi nekāda cita ziņa. Es vismaz savu draugu lokā neesmu dzirdējusi, ka kāds būtu saņēmis naudu atpakaļ," teic viņa.

Lidsabiedrības airBaltic pārstāve Alise Briede paskaidroja, ka Covid-19 krīze ietekmējusi vairāk nekā 200 tūkstošus rezervāciju, trešā daļa klientu izvēlējās dāvanu kartes, pārējie izvēlējās jaunu brauciena datumu vai naudas atgriešanu.

Pēc viņas sacītā, pašlaik airBaltic ir apstrādājusi gandrīz pusi atgriešanas pieteikumu gan dāvanu karšu, gan naudas pārvedumu veidā.

Briede atteicās nosaukt klientu skaitu, kuri jau ir saņēmuši atpakaļ naudu par biļetēm, kā arī paziņot konkrētu līdzekļu atgriešanas termiņu un kopējo atlīdzinājumu summu.

"Mūsu interesēs nav vilcināt šo jautājumu. “airBaltic” biļešu naudas atmaksu mēģina veikt pēc iespējas ātrāk. Tas, kas ir no mūsu puses pieteikts un apstiprināts, tad tas arī noteikti notiks. Mēs aicinām pasažierus būt iecietīgiem, pacietīgiem," paziņoja Briede.

Табло вылета аэропорту Рига со списком отмененных рейсов авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
Vairāk nekā 10 miljonus eiro: airBaltic klienti pieprasa kompānijai atgriezt naudu

ES normatīvie akti paredz, ka naudai šādos gadījumos ir jābūt atgrieztai 7 dienu laikā pēc pieteikuma saņemšanas, taču esošajos apstākļos aviopārvadātāji saka, ka reālais termiņš ir 90 dienas.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Ministru kabinets uzskata par pareizu krīzes periodā atļaut izsniegt tūrisma operatoru klientiem naudas vietā vaučerus par nenotikušiem vai atceltiem ceļojumiem.

Paredzēts, ka vaučeru derīguma termiņš sastādīs 18 mēnešus. Ja vaučers netiks izmantots, klientam tomēr tiks atgriezta nauda par nenotikušu ceļojumu.

Ziņu lente
0