ĀM: Vjetnamā iestrēgušajiem tūristiem pašiem jāmeklē iespējas atgriezties mājās

CC BY 2.0 / Andrea Schaffer / Mỹ SơnКомплекс индуистских храмов Мишон во Вьетнаме
Комплекс индуистских храмов Мишон во Вьетнаме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vjetnamā patlaban atrodas 33 Latvijas valstspiederīgie. 16 no viņiem vēlas pēc iespējas ātrāk atgriezties Latvijā, negaidot komerciālo reisu atsākšanos.

RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Repatriācijas reisi no Vjetnamas uz ES nav plānoti, tāpēc valstī palikušajiem Latvijas valstspiederīgajiem pašiem jāmeklē iespējas atgriezties mājās, paziņoja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris, vēsta Bb.lv.

Ministrijā atzīmēja, ka patlaban pakāpeniski tiek atjaunota komerciālā satiksme un periodiski notiek reisi no uzturēšanās vietām uz starptautiskajām lidostām vai tieši uz Eiropu.

Самолет авиакомпании Ryanair взлетает из аэропорта Рига - Sputnik Latvija
Izvietot visus ar divu metru distanci ir nereāli: Latvija prāto, kā atjaunot lidojumus

Beķeris konstatēja, ka čarterreisu cenas uz Dienvidaustrumāzijas reģioniem ir ļoti lielas, bet pasažieru skaits pārāk mazs, tāpēc ES nolēmusi neorganizēt repatriācijas reisus pilsoņu izvešanai no Vjetnamas.

Vjetnamā patlaban atrodas 33 Latvijas valstspiederīgie. 16 no viņiem vēlas pēc iespējas ātrāk atgriezties Latvijā, negaidot komerciālo reisu atsākšanos.

Beķeris informēja, ka 23. un 31. maijā ieplānoti reisi no Hanojas uz Frankfurti – pilsētu, ar ko Latvijai jau atjaunota aviosatiksme. Pastāv arī citas iespējas nokļūt Eiropā.

Tāpat ĀM preses sekretārs uzsvēra, ka tiek uzturēti pastāvīgi sakari ar kolēģiem Eiropā. Saņemtie dati liecina, ka lielākā daļa Eiropas valstu pilsoņu atgriezusies no Dienvidaustrumāzijas.

Ziņu lente
0