Cilvēki vairs neuztraucas un iepērkas internetā

© Pixabay / MediamodifierИнтернет - мошенники
Интернет - мошенники - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāji sākuši pierast pie jaunajām sociālajām normām un sakārto dzīvi ar jaunu paradumu palīdzību, tomēr baidās no finansiālām problēmām.

RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Kopš marta beigām iedzīvotāji sākuši daudz mazāk raizēties koronavīrusa pandēmijas dēļ, parādījusi kompānijas Kantar jaunā aptauja.

Tajā piedalījās 700 Latvijas iedzīvotāju 18-74 gadu vecuma grupā.

Noskaidrojies, ka Covid-19 satrauc 43% respondentu, lai arī marta beigās par jauno koronavīrusu raizējās 66% aptaujāto. Daudz mazāka ir arī iedzīvotāju daļa, kuru dzīvi patiešām ietekmējusi ārkārtējā situācija – no 67% līdz 53%.

Spriežot pēc visa, cilvēki sāk pierast pie jaunajām sociālajām normām un sakārto dzīvi ar jaunu ieradumu palīdzību. Piemēram, 56% aptaujāto pastāstīja, ka jauno apstākļu pārvarēšanai sākuši biežāk nodarboties ar sportu, vairāk lasa vai guļ (pasaulē šādu respondentu ir daudz mazāk – 40%). Vēl 57% apgalvo, ka sākuši lietot uzturā veselīgākus produktus nekā agrāk un izmēģina jaunas receptes.

Самогон с закуской - Sputnik Latvija
Vispārējs alkoholisms atcelts: alkohola pārdošana ārkārtējās situācijas laikā ir kritusies

Pandēmija jau ietekmējusi 34% respondentu finansiālo stāvokli, bet 29% vēl nav šo ietekmi izjutuši, taču sagaida to nākotnē. Acīmredzot, šī iemesla dēļ Latvijas iedzīvotāji vairāk nekā iepriekš pievērš uzmanību cenām (marta beigās šādu apgalvojumu izteica 57%, tagad – 62%).

Tamlīdzīga starptautiskā pētījuma rezultāti rāda, ka, pateicoties pandēmijai, pieauguši interneta veikalu ienākumi: 32% mājsaimniecību no kopējā skaita un 40% mājsaimniecību ar bērniem, konstatēja, ka sākuši tērēt vairāk naudas pirkumiem internetā. Pie tam 33% aptaujāto uzskata, ka nākotnē šāda veida izdevumi viņiem pieaugs. Savukārt Latvijā 49% priecāsies par iespēju atgriezties pie veikalu apmeklētājiem, jo tā ir vienkāršāk un ērtāk, apliecina 63% respondentu.

Ziņu lente
0