"Situācija izskatās briesmīgi": "Mārsnēni" centra vadītāja par Covid-19 uzliesmojumu

CC0 / pxhere / Пожилой мужчина
Пожилой мужчина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālās aprūpes centra "Mārsnēni" ar koronavīrusu inficētos iemītniekus izolēja atsevišķā spārnā, darbiniekus ar Covid-19 diagnozi aizsūtīja mājās.

RĪGA, 17. maijs – Sputnik. Priekuļu novada Sociālās aprūpes centra "Mārsnēni" vadītāja Evija Jēkabsone pastāstīja par koronavīrusa uzliesmojumu iestādē, raksta Mixnews.lv.

Iepriekš ziņots, ka Latvijā diennakts laikā strauji pieaudzis ar Covid-19 inficēto skaits. Tika atklāti 27 jauni gadījumi. No tiem 21 – Sociālās aprūpes centrā "Mārsnēni".

Tur vīruss tika atklāts 17 klientiem un 4 darbiniekiem. Centrā "Mārsnēni" dzīvo 60 vecāka gadagājuma cilvēki.

Pēc Jēkabsones sacītā, ja spriež pēc inficēto skaita, tad situācija izskatās briesmīgi. Taču dzīvē, pagaidām visiem, kam tika atklāts Covid-19, jūtas labi, viņiem praktiski nav nekādu simptomu. Lai gan jebkurā brīdī viss var mainīties, atzīmē Jēkabsone.

Тестирование проб на коронавирус - Sputnik Latvija
Latvijā strauji pieaudzis ar Covid-19 inficēto skaits

Visi inficētie sociālās aprūpes centra iemītnieki ir izolēti atsevišķā ēkas spārnā. Tie, kas ar viņiem kontaktējuši, izolējušies savās istabās. Gan inficētos, gan ar viņiem kontaktējušos novēro mediķi.

Inficētie centra darbinieki pašizolējušies mājās.

Jēkabsone atzīmēja, ka nav zināms, kā vīruss iekļuva centrā – tika ievēroti visi drošības pasākumi. Grūtības vērojams tikai individuālo aizsarglīdzekļu pieejamībā. Iestādei tika piešķirtas 600 medicīniskās maskas. Ir arī vienreizlietojamie halāti un respiratori, taču nav krājumu. Bet tie ir nepieciešami.

Koronavīrusa uzliesmojuma Sociālās aprūpes centrā "Mārsnēni" dēļ, Mārsnēnu pagastā nolemts slēgt bibliotēku un kultūras namu, kā arī pirmsskolas grupas.

Atgādināsim, ka vakar tika ziņots, ka Latvijā tika veikti 1946 testi, un ir atklāti 27 jauni koronavīrusa inficēšanās gadījumi.

Kopumā, saskaņā ar vakardienas datiem, Latvijā visā epidēmijas periodā tika atklāti 997 koronavīrusa inficēšanās gadījumi. Veikti 87 377 testi.

Ziņu lente
0