Krievijas infektologs novērtēja risku atkārtoti inficēties ar koronavīrusu

© Sputnik / Алексей Майшев / Pāriet pie mediju bankasВрачи клинической больницы в Москве, переоснащенной для лечения пациентов с COVID-19
Врачи клинической больницы в Москве, переоснащенной для лечения пациентов с COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zinātnieks atzīmēja, ka viņa kolēģiem nav pilnas pārliecības par to, ka ar šo infekciju nav iespējams inficēties atkārtoti.

RĪGA, 17. maijs – Sputnik. Maskavas Veselības aprūpes departamenta galvenais ārštata HIV infekcijas diagnostikas un ārstēšanas problēmu speciālists, profesors, medicīnas zinātņu doktors Aleksejs Mazuss pastāstīja, vai ir iespējams atkārtoti inficēties ar koronavīrusu un atbildēja uz jautājumu par imunitātes saglabāšanās termiņiem. Par to vēsta RIA Novosti ar atsauci uz "Rossijskaja gazeta".

Zinātnieks atzīmēja, ka viņa kolēģiem nav pilnas pārliecības par to, ka ar šo infekciju nav iespējams inficēties atkārtoti.

"Pati zinātne vienmēr paredz šaubas, un tās virza mūsu zinātni," paskaidroja speciālists.
Komentējot mediju paziņojumus par dažādiem atkārtotas inficēšanās gadījumiem, Mazuss paziņoja, ka pēcāk tie bija apgāzti.

"Šiem cilvēkiem tika veikti papildu, ļoti nopietni pētījumi, un noskaidrojās, ka tās bijušas kļūdas testēšanā," pastāstīja ārsts.

Viņš piebilda, ka ārstiem pagaidām nav datu par recidīva iespēju Covid-19 izslimojušajiem cilvēkiem.

Mazuss pievērsa uzmanību tam, ka SARS-CoV-2 ir radniecīgi vīrusi, piemēram, MERS.

Тестирование проб на коронавирус - Sputnik Latvija
Latvijā strauji pieaudzis ar Covid-19 inficēto skaits

"Un visi dati, kuri šobrīd ir mūsu rīcībā, ļauj apgalvot, ka imunitāte saglabājas," piebilda profesors.

Taču viņš uzsvēra, ka pagaidām nav zināms, cik ilgi saglabājas imunitāte pret koronavīrusu.

"Es domāju, ka tā būs pietiekami stabila imunitāte ne mazāk par gadu," secināja Mazuss.

Krievijā ar koronavīrusu inficējušos skaits ir pārsniedzis 272 tūkstošus, vairāk nekā 2,5 tūkstoši cilvēku ir miruši, vairāk nekā 63 tūkstoši pacientu izveseļojās.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir reģistrēti vairāk nekā 4,7 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 313 tūkstoši ir miruši un 1,8 miljoni cilvēku izveseļojušies.

Ziņu lente
0