Igaunija atceļ ārkārtējās situācijas režīmu valstī

© Sputnik / Владимир ФедоренкоГосударственный флаг Эстонии
Государственный флаг Эстонии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Igaunijas premjera sacītā, situācija ar koronavīrusu ir būtiski uzlabojusies, un cīņai ar slimību ārkārtējā situācija vairs nav nepieciešama.

RĪGA, 17. maijs – Sputnik. Igaunijas premjers Jiri Ratass, vēršoties pie tautas, paziņoja, ka 17. maijā valsts noslēdz ārkārtējo situāciju un vairs nepagarinās to, raksta Lsm.lv.

Pēc Igaunijas premjera sacītā, situācija ar koronavīrusu ir būtiski uzlabojusies, un cīņai ar slimību ārkārtējā situācija vairs nav nepieciešama. Tajā pašā laikā Ratass atzīmēja, ka tas nenozīmē tūlītēju atgriešanos pie ierastās dzīves, aicinot iedzīvotājus arī turpmāk būt atbildīgiem.

Центр крови - Sputnik Latvija
Latvijā ar Covid-19 inficēto skaits pārsniedzis tūkstoti cilvēku

"Vīruss nav pametis nedz Igauniju, nedz pasauli. Ārkārtējās situācijas beigas nozīmē, ka mums ir jāveido jauns normālums. Tā kā efektīvas ārstēšanas un zāļu izstrādei vēl ir nepieciešams laiks, mums pašiem ir jāsargā sevi, tuvinieki un sabiedrība kopumā ar savu uzvedību. Mums ir jāpaliek veseliem, jāievēro higiēnas un distancēšanās noteikumi," atzīmēja Igaunijas valdības vadītājs.

Aizritējušajā diennaktī Igaunijā Covid-19 tika atklāts četriem cilvēkiem. Kopumā valstī ar šo infekciju inficējās 1770 cilvēki, 63 pacienti nomira.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka no 15. maija Baltijas valstis atjaunoja gaisa, jūras, autobusu un dzelzceļa pasažieru pārvadājumus. Bez ierobežojumiem Baltijā drīkst pārvietoties Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstspiederīgie, kā arī personas ar uzturēšanās atļaujām. Tomēr pastāv virkne nosacījumu.

Ziņu lente
0