Par pirmajiem tūristiem Viļņas centrā kļuva Latvijas pilsoņi

© Foto : Facebook / Paskutinis prioritetasВильнюсский университет, архивное фото
Вильнюсский университет, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuva atvēra savas robežas kaimiņu republiku iedzīvotājiem tikai vakar. Pēc atbraukušo sacītā, viņi izbrauca no Rīgas plkst. 4:00.

RĪGA, 16. maijs – Sputnik. Pirmie tūristi no Latvijas apmeklēja Ģedimina torni, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Lietuvas Nacionālā muzeja preses dienestu.

Piektdien, 15. maijā, Baltijas valstis atvēra savas robežas republiku iedzīvotāju braucieniem. Pēc atgriešanās dzimtenē viņiem nenāksies ievērot divu nedēļu pašizolāciju.

Мы первыми открываем границы: премьеры стран Балтии объявляют о победе над COVID-19 - Sputnik Latvija
Video
"Mēs pirmie atveram robežas": Baltijas valstu premjeri izziņoja uzvaru pār Covid-19

Ģimene ieradās no Rīgas, no kuras izbrauca plkst. 4:00. Viņi paziņoja, ka robežu nebija grūti šķērsot, tomēr, pēc viņu teiktā, temperatūru viņiem neizmērīja.

Latvijas pilsonis pastāstīja, ka apmeklēja Viļņu pērn, taču toreiz viņam neizdevās mierīgi apskatīt ekspozīciju un pabūt kalnā cilvēku plūsmas dēļ. Nācās gaidīt rindā, lai uzkāptu skatu tornī.

Muzejs uzdāvināja pirmajiem tūristiem simboliskas dāvanas – lentes, ko izgatavoja muzeja darbinieki. Apmeklētāji pateica, ka tā pagaidām ir vienīgā un pirmā siltā uzņemšana, kuru viņiem ir nācies sastapt kaimiņvalstī.

Ģedimina tornis ir atvērts apmeklētājiem kopš 5. maija. Līdz vakardienai to bija apmeklējuši aptuveni 170 cilvēku, lielākoties ģimenes ar bērniem.

Ziņu lente
0