Latvijas šprotu ražotājs pastāstīja, uz kurieni pārdod konservus KF vietā

© Sputnik / Алексей ТихомировШпроты KAIJA
Шпроты KAIJA - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Puse Latvijas uzņēmuma "Karavela" ražoto zivju konservu tagad tiek pārdoti Zviedrijā, Dānijā, Lielbritānijā un Vācijā.

RĪGA, 15. maijs – Sputnik. Zivju konservu ražotājs "Karavela" pērn palielināja apgrozāmos līdzekļus līdz 51,69 miljoniem eiro, kas ir par 24% vairāk, nekā 2018. gadā, tādējādi kompānija sasniegusi maksimālo rādītāju savā pastāvēšanas vēsturē, vēsta Dienas Bizness.

Рыбоконсервный завод Kaija/Karavela - Sputnik Latvija
Zivju smaka man ir kā vīraks: mūziķis krīzes laikos kārto šprotes bundžās

Kompānijas peļņa 2019. gadā pieaugusi vairāk nekā 3,3 reizes, sasniedzot 5,08 miljonus eiro.

Pēc kompānijas līdzīpašnieka Andra Bites sacītā, 2019. gada rādītāji pārsniedza prognozētos gan apgrozījumā, gan peļņā. To izdevies panākt pateicoties uzņēmuma darba optimizācijai, pareizi izvēlētiem tirgiem un jaunu produktu ieviešanai.

Kompānijas mārketinga direktors Jānis Endele atzīmēja, ka pērn uzņēmums veiksmīgi uzsāka vairāku savu orģinālo produktu ražošanu un realizāciju – ar tirdzniecības tīklu Lidl, Aldi un citu starpniecību. Pēc viņa teiktā, Vācijas tirgū kompānija veiksmīgi strādā ar savu zīmolu "Larsen" ("Karavela" 2019. gadā nopirka zivju pārstrādes kompāniju "Larsen Danish" – red.), savukārt tradicionālajos tirgos palielinājies realizācijas apjoms ar visiem pazīstamo preču zīmi "Kaija".

Uzņēmumā pastāstīja, ka 2019. gadā saražoja vairāk nekā 71,6 miljonus konservu bundžu, kuras tika pārdotas 39 pasaules valstīs. Pērn eksports sastādīja 91% no uzņēmuma kopējām pārdošanām, lielākie noieta tirgi bija Zviedrija, Dānija, Lielbritānija un Vācija. Šajās valstīs tika pārdots 51% no visiem pārdotajiem "Karavela" konserviem.

Консервированные продукты - Sputnik Latvija
"Meklējam darbiniekus": Rīgā zivju konservu ražotājs meklē strādniekus

Šī gada pirmajos četros mēnešos kompānijas apgrozījums sastādīja 22,02 miljonus eiro, kas ir par 22% vairāk, nekā analoģiskā periodā 2019. gadā.

SIA "Karavela" ir vienīgais Latvijas uzņēmums, kuram "Rosseļhoznadzor" atļāva atjaunot šprotu piegādi Krievijā, aizliegums bija spēkā no 2015. gada jūnija sistemātisku pārkāpumu dēļ, kurus iestāde atklāja inspekcijas laikā, kā arī saistībā ar to, ka produkcijas sastāvā tika pārsniegts kancerogēnās vielas benzopirēna līmenis.

Ziņu lente
0