Amerikāņu bumbvedējs jau otro reizi nedēļas laikā ieradies Baltijā

© AFP 2023 / Peter REFT / US AIR FORCEБомбардировщик B-1 Lancer ВВС США
Бомбардировщик B-1 Lancer ВВС США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
11. maijā ASV Gaisa spēku stratēģiskais bumbvedējs B-1B Lancer nolidoja gar Krievijas robežām Baltijas jūras reģionā.

RĪGA, 13. maijs — Sputnik. 11. maijā ASV Gaisa spēku stratēģiskais bumbvedējs B-1B Lancer veica otro lidojumu no Elsvortas bāzes Dienviddakotā uz Eiropu bez nosēšanās, informēja ASV Gaisa spēku vadība Eiropā. Bumbvedējs lidoja virs Dānijas, Polijas, Lietuvas un Latvijas.

"B-1B Lancer no Elsvortas aviobāzes izpildīja otru tālo stratēģisko bumbvedēju misiju, šoreiz – sadarbībā ar mūsu dāņu un poļu sabiedrotajiem," teikts ziņā.

Lidojumu uz Eiropu bez nosēšanās un atpakaļ uz ASV nodrošināja degvielas uzpildes lidmašīnas no Mildenhollas aviobāzes Lielbritānijā.

Vadība paziņoja, ka lidojums iekļāvis treniņu sadarbībai ar dāņu iznīcinātājiem F-16 lidojumā virs Dānijai piederošās Bornholmas salas un poļu iznīcinātājiem F-16 un MiG-29, kuri kopā lidoja virs Varšavas, kā arī lidojumu virs Latvijas un Lietuvas.

"Neskatoties uz Covid-19 uzliesmojumu... mūsu sabiedrotie, partneri un pretinieki var nešaubīties: mēs esam gatavi, spējīgi un apņēmības pilno savaldīt un aizsargāt, kad būs vajadzīgs," apgalvoja ASV Gaisa spēku Eiropā komandieris ģenerālis Džefrijs Harrigans.

Iepriekš vēstīts, ka 6.maijā divi ASV Gaisa spēku bumbvedēji B-1 Lancer izlidoja no Elsvortas bāzes Dienviddakotā, ASV un izpildīja treniņu lidojumu Baltijas valstu gaisa telpā.

Международные военные учения Saber Strike в Латвии - Sputnik Latvija
Viedoklis
Baltijas reģiona militāri politiskā groteska

Lidojuma laikā amerikāņu bumbvedēji izspēlēja sadarbību un mijiedarbību ar dāņu lidmašīnām F-16, lidojot pār Bornholmas salu, kā arī pār Latvijas, Lietuvas un Igaunijas gaisa telpu. Mācībās tika uzlabota arī mijiedarbība ar gaisa atbalsta kontrolieri Igaunijā.

Saskaņā ar Igaunijas Aizsardzības spēku datiem, bumbvedēji veica mācību uzlidojumu Igaunijas gaisa telpā NATO mācību "Pavasara vētra" ietvaros.

Lidmašīnas B-1 Lancer var piegādāt konvencionālo bruņojumu cīņai ar jebkuru pretinieku jebkurā pasaules vietā jebkurā laikā. Pēdējais tāds treniņu lidojums Eiropā notika 2018. gadā NATO militāro mācību "Trident Juncture" ietvaros.

Ziņu lente
0