200 000 eiro par informāciju: Rīgā meklē zagļus

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasФабрика компании Nestlе по производству кормов для домашних животных
Фабрика компании Nestlе по производству кормов для домашних животных - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Noliktavās nozagtās iekārtas, iespējams, jau izvestas ārpus valsts, tāpēc atlīdzību kompānija sola ne tikai Latvijas iedzīvotājiem, kuru rīcībā ir jebkāda veida informācija, bet arī citās valstīs dzīvojošajiem.

RĪGA, 13. maijs — Sputnik. Aizvadītajās brīvdienās no lielākā IT produktu un risinājumu izplatītāja AS "ELKO Grupa" noliktavas Rīgā nozagta liela preču partija. Lai arī preces noliktavā bija apdrošinātas, kompānija uzskata incidentu par goda lietu un noteikusi vērā ņemamu atlīdzību visiem, kas palīdzēs atklāt noziegumu.

Ziņots, ka incidents noticis aizvadītās nedēļas nogalē, biznesa parkā "Lidostas Parks", kur izvietota "ELKO Grupa" noliktava. Ļaundariem izdevies iekļūt telpās caur blakus esošo telpu. Pati noliktava, kur glabājās preces, bija pienācīgi aprīkota.

"Prognozējam, ka Baltijas un Austrumeiropas valstu tirgos šobrīd varētu ieplūst liels daudzums noziedzīgā ceļā iegūtas preces: mobilie tālruņi, portatīvie datori, procesori, video un atmiņas kartes," ziņoja "ELKO Grupa" direktors Svens Dinsdorfs.

Молодые люди в автомобиле - Sputnik Latvija
Latvijā trūkst rezerves daļu, gaidiet zādzības: kādas automašīnas ir riska zonā

Viņš lūdza visus IT sfērā strādājošos kontrolēt preču realizāciju.

"Aicinām nekavējoties atsaukties visus nozarē strādājošos partnerus, ja rodas aizdomas par kādas preces izcelsmi. Pēc pieprasījuma varam sniegt nozagto preču sēriju numurus salīdzināšanai, tāpat arī jābrīdina, ka nozagtās preces tālākpārdošana ir nelikumīga un šo preču pārdevējiem vai pircējiem tā var tikt atsavināta," pabrīdināja Dinsdorfs.

Uzņēmums aktīvi sadarbojas ar Valsts policiju.

Finansiāla atlīdzība par jebkādu informāciju, kas skar uz zādzību, attiecas arī uz citām valstīm, jo pastāv iespēja, ka nozagtās iekārtas jau nogādātas ārpus Latvijas.

Ziņu lente
0