Tā nav krāpšanās: airBaltic attaisnota lietā par biļešu pārdošanu uz Maskavu un Londonu

© Sputnik / Sergey MelkonovСамолет Boeing 737-33A авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига
Самолет Boeing 737-33A авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompānija airBaltic apturējusi biļešu pārdošanu uz regulārajiem reisiem, taču pagaidām reisi atlikti tikai līdz 17.maijam.

RĪGA, 12. maijs — Sputnik. Latvijas nacionālās aviokompānijas airBaltic informācija par to, ka 13. maijā tā atsāks lidojumus uz 14 mērķa punktiem, bija priekšlaicīga – valdība pagarināja ārkārtējās situācijas režīmu līdz 9. jūnijam, reisi pagaidām atlikti līdz 17. maijam. Ko darīt cilvēkiem, kuri jau samaksājuši par biļetēm, pastāstīja pārvadātāja pārstāve Alise Briede.

Самолет Airbus A220-300 авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
airBaltic izskaidroja starptautisko reisu atjaunošanas nosacījumus no 13. maija

Viņa konstatēja, ka, saskaņā ar valdības lēmumu, airBaltic pārtraukusi biļešu pārdošanu no Rīgas līdz 9. jūnijam, taču ir gatava atsākt lidojumus, tiklīdz starptautiskie reisi būs atļauti. airBaltic nolēmusi rīkoties pakāpeniski – pagaidām atcelti visi reisi no Rīgas no 13. līdz 17. maijam. Tālākais ir atkarīgs no valdības rīkojumiem.

Premjerministrs Krišjānis Kariņš paskaidroja, ka Baltijas valstis šajā jautājumā izstrādā vienotu reglamentu.

"Patlaban Baltijas valstu ministrijas strādā, lai panāktu vienotu pieeju. Mēs meklējam iespējas atjaunot satiksmi koordinēti, un aviosatiksmes atjaunošana būs atkarīga no sarunām ar Lietuvu un Igauniju," skaidroja Ministru prezidents.

Savukārt veselības ministrs Ilze Viņķele (AP) uzsvēra, ka valdība ar nodomu ir saglabājusi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu punktu, ka Latvija ir tiesīga noteikt valstis, uz kurām nav ieteicams doties. Pēc ministres teikta, patlaban šādu valstu Eiropā ir daudz.

airBaltic lēmums sākt biļešu pārdošanu reisiem no 13. maija radīja zināmu neizpratni, stāsta avīze Diena. Pirmkārt, nevienam nebija zināms, vai tiks pagarināta ārkārtējā situācija, vai tomēr būs atļauti lidojumi. Tāpat ārvalstniekiem daudzās valstīs pēc ierašanās 14 dienas noteikti jāpavada karantīnā.

Табло вылета аэропорту Рига со списком отмененных рейсов авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
Vairāk nekā 10 miljonus eiro: airBaltic klienti pieprasa kompānijai atgriezt naudu

Jautājumā par atceltajiem reisiem no 13. maija Briede paskaidroja, ka aviokompānija lūdz pasažierus bez maksas nomainīt lidojuma datumu vai pieprasīt naudas atmaksu ar dāvanas karti (ar papildu 20 eiro par katru lidojumu) vai bankas pārskaitījumu.

Jautāta, vai tā nav krāpšanās: biļešu pārdošana reisiem, ja nav pārliecības, vai tie notiks, Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāve Sanita Gertmane atbildēja, ka aviokompānijai bija tiesības uz tādām darbībām – aprīlī bija zināms, ka ārkārtējais stāvoklis ilgs līdz 12. maijam, taču nevienam nebija zināms, kas notiks tālāk.

Ziņu lente
0