Putins pastāstīja par Krievijas nacionālo ideju

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ В. Путин во время воздушного парада, посвященного 75-летию Победы в ВОВ
Президент РФ В. Путин во время воздушного парада, посвященного 75-летию Победы в ВОВ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālā ideja Krievijā ir patriotisms, taču ne tas, kas turas tikai uz pagātnes sasniegumiem, bet gan tas, kura pamatā ir virzība uz priekšu, cienot un atceroties pagātni.

RĪGA, 11. maijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins atbildēja uz jautājumu par to, kāda ir Krievijas nacionālā ideja, vēsta RIA Novosti. Savas domas viņš pauda telekanālā "Rossija 1".

Prezidents pastāstīja, ka Krievijas nacionālā ideja ir patriotisms. Tikai tas nav "ierūsējušais un aizpelējušais" patriotisms, atzīmēja Putins. Tas nav patriotisms, kas dzīvo tikai varonīgā pagātnē, bet gan patriotisms, kas ved uz priekšu un ietver vēlmi attīstīties un panākt tikpat veiksmīgu nākotni.

"Patriotisma pamatā ir vēlme veltīt sevi valsts attīstībai, tās virzībai uz priekšu," uzsvēra Krievijas līderis.

Tāpat Putins paskaidroja, ka patriotisms ir spēks, kas apvieno tautu. Un nevajag aizmirst arī vēstures mācības, kas rāda, sašķeltības periodi cilvēkiem bija vissmagākie.

Красная площадь в Москве - Sputnik Latvija
Viedoklis
Putina ilgā valsts

"Rezultātā – izpratne sabiedriskajā apziņā, ka skarbu, smagu pārbaudījumu laikā ir viens glābiņš un noteikums virzībai uz priekšu – vienotība," Putins argumentēja savu viedokli.

Sestdien, 9.maijā Krievijā un citur pasaulē nosvinēja Uzvaras dienu. Atgādināsim, ka iepriekš, atmetot visas dažu "sabiedroto" muļķīgās šaubas un runas par Molotova un Ribentropa pakta nozīmi, Vācijas ārlietu ministrs Haiko Māss un Mūsdienu vēstures institūta direktors Andress Viršings kopīgā paziņojumā, ko publicēja žurnāls Spiegel, paziņoja, ka vienīgais Otrā pasaules kara vaininieks bija trešā reiha nacionālsociālistiskais režīms.

Savā publikācijā Māss un Viršings uzsvēra, ka centieni sagrozīt šo vēstures periodu ir bezkaunīgi, un no Vācijas tiek pieprasīts skaidrs viedoklis.

Vācijai tas ir: "Tikai Vācija ar uzbrukumu Polijai sāka Otro pasaules karu."
Ziņu lente
0