Politika

Krievijas ĀM nosodīja Vašingtonas centienus sagrozīt Otrā pasaules kara rezultātus

© Sputnik / Наталья СеливерстоваЗдание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве
Здание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava apņēmusies sākt nopietnu sarunu ar Vašingtonu par ASV mēģinājumiem izkropļot Otrā pasaules kara iznākumu un PSRS lomu tajā.

RĪGA, 11. maijs — Sputnik. Maskava apņēmusies sākt nopietnu sarunu ar Vašingtonu par ASV mēģinājumiem izkropļot Otrā pasaules kara iznākumu un PSRS lomu tajā, vēsta Krievijas Ārlietu ministrija. Iepriekš Baltā nama lapās Instagram un Twitter parādījās publikācijas, kurās stāstīts, ka uzvaru pār nacistisko Vāciju izcīnījušas Savienotās Valstis un Lielbritānija, bet Padomju Savienība nav pieminēta.

​"Ārkārtīgu sašutumu rada centieni sagrozīt nacisma sakāves rezultātus un mūsu valsts izšķirošo ieguldījumu, ko Vašingtona nepārtrauc pat Uzvaras 75.jubilejas vispārējo svētku svinīgajās dienās. (..) Diemžēl tamlīdzīga attieksme nepārprotami neatbilst paziņojumu, ko prezidenti Vladimirs Putins un Donalds Tramps pieņēma 25.aprīlī par godu padomju un amerikāņu karavīru vēsturiskās tikšanās 1945.gadā pie Elbas gadadienai," atzīmēja Krievijas ĀM.

Заместитель министра иностранных дел РФ Анатолий Антонов - Sputnik Latvija
KF vēstnieks ASV: Krievija neļaus aizmirst PSRS uzvaru pār fašismu

Komentējot publikāciju Baltā nama lapās sociālajos tīklos, ĀM paziņoja, ka "amerikāņu ierēdņiem nav pieticis drosmes un vēlmes kaut ar pušplēstu vārdu paust cieņu neapstrīdamajai lomai un kolosālajiem, nesamērojamajiem upuriem, ko toreiz nesa Sarkanā armija un padomju tauta visas cilvēces vārdā". Tāpat resors atzīmēja arī ASV oficiālo pārstāvju "ārkārtīgi skopos" izteikumus šajā kontekstā.

ĀM uzsvēra, ka nevar ignorēt vēstures reālos faktus neatkarīgi no simpātijām vai antipātikām, kas rodas gan pret Padomju Savienību, gan arī pret Krieviju.

"To apliecina lielais skaits pamatoto atsauksmju Baltā nama tvītiem ne tikai no Krievijas iedzīvotāju puses, bet arī no amerikāņiem, kuri zin vēsturi, un cilvēkiem no visām pasaules malām. Ievērības cienīgs ir arī fakts, ka viņu korektie un uz vēstures faktiem pamatotie komentāri tiek metodiski nodzēsti. Un tas notiek "visdemokrātiskākajā valstī", kas nenogurstoši apliecina savu "uzticību vārda brīvībai"! (..) tēma par vecākās paaudzes svēto varoņdarbu karā nedrīkst pārvērsties par vēl vienu problēmu divpusējās attiecībās, kas jau tāpat pārcieš grūtus laikus," noslēgumā piezīmēja Krievijas Ārlietu ministrija.

Ziņu lente
0