Putins nosaucis par murgiem mēģinājumus apsūdzēt PSRS par Otrā pasaules kara sākumu

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ В. Путин выступил с обращением к гражданам
Президент РФ В. Путин выступил с обращением к гражданам - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents uzsvēra, ka valsts iedzīvotājiem nav un nevar būt nekādas vainas sajūtas.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins nosaucis par murgiem mēģinājumus apsūdzēt Padomju Savienību par Otrā pasaules kara kurināšanu un sākšanu, vēsta RIA Novosti.

"Kurš kuram uzbruka četrdesmit pirmā gada 22.jūnijā?! Mēs Vācijai uzbrukām, vai Vācija – mums? Kas tie par murgiem?!" viņš jautāja Andreja Kondrašova filmā "Karš par atmiņu", kuras fragmentu demonsktrēja telekanāls "Rossija 1".

Депутаты Нацблока Рихардс Колс, Райвис Дзинтарс и Янис Иесалниекс - Sputnik Latvija
Politika
"Patiesā vēsture" Orvela stilā: Saeima pieņēma Uzvaras dienu nomelnojošu rezolūciju

Prezidents uzsvēra, ka valsts iedzīvotājiem nav un nevar būt nekādas vainas sajūtas.

"Uz Uzvaras altāra mēs nolikām 27 miljonus mūsu pilsoņu, - es runāju par Padomju Savienību – dzīvības. Kopā. Tāpēc nav un nevar būt nekāda attaisnojuma tiem, kuri cenšas vēsturi pārrakstīt," viņš paziņoja.

Putins ne vienu reizi vien jau iebildis pret Rietumu valstu mēģinājumiem uzvelt Padomju Savienībai atbildību par Otrā pasaules kara sākumu. Piemēram, viņš nosauca par "absolūtiem murgiem" Eiropas Parlamenta rezolūciju, kurā apgalvots, ka Otrais pasaules karš sācies ar Vācijas un PSRS neuzbrukšanas pakta parakstīšanu. Viņš pieļāva, ka dokumenta autori ņēmuši vērā pašreizējo politisko konjunktūru. Tam var likt pretī tikai patiesību, uzsvēra prezidents un apsolīja, ka Krievija turpinās mērķtiecīgu darbu šajā jomā.

Ziņu lente
0