"Mums ir iespļauts sejā": nacionālpatrioti sašutuši par Uzvaras svētku popularitāti Rīgā

© Sputnik / Sergey MelkonovДень Победы у памятника Освободителям в Риге
День Победы у памятника Освободителям в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cilvēki, kuri 9.maijā nesa ziedus pie Uzvaras pieminekļa Rīgā, aizkaitinājusi publicisti Ritu Evu Našenieci – viņa to uzskata par "ņirgāšanos".

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Latvijas sociālo tīklu sektorā nacionāli norūpējušies cilvēki demonstrē sašutumu par Uzvaras dienas popularitāti Latvijā.

Nacionālpatriotus nespēj mierināt pat policijas sniegtā informācija: no malas cilvēku skaits patiešām, iespējams, atgādinājis pūli. Tomēr patiesībā viss bija noteikumu robežās: policisti veselu dienu sekoja kārtībai pie Uzvaras pieminekļa un aicināja cilvēkus ievērot noteikumos paredzēto sociālo distanci divu metru attālumā.

​Tomēr publiciste Rita Eva Našeniece nolēma veltīt tēmai dusmīgu publikāciju Facebook.

"Labvakar visiem, kas mani lasa. Lūk, šis ir patiešām nopietni. Šodien izrādījās, ka dzīvojam valstī, kur nedrīkst publiski pulcēties 4.maijā, bet drīkst to darīt 9.maijā.

Esmu cilvēks, kas nav īpaši bailīgs. Mani baidīt nav ieteicams, jo tas var izrādīties neproduktīvi baidītājam. Taču, ja pēc šī 9.maija valdība izliksies, ka nekas nav noticis, mums visiem ir jābaidās dzīvot šajā valstī. Un nē, joprojām nebaidos no COVID 19. Meli ir bīstamāki. Lai kliedētu visus pārpratumus- šis NAV ieraksts, par svinētājiem un - vai vajag nojaukt attiecīgo pieminekli. Un es NEpaužu savas bažas par kroņa vīrusa vilni.

Tātad - šodienas 9.maija PUBLISKĀ PULCĒŠANĀS Pārdaugavā nav tikai ņirgāšanās par mūsu vecīšiem, kas sēdēja mājās un nevarēja no tām iziet. Par manu vīramāti, kura nomira slimnīcā vientulībā un apjukumā, jo kovīda dēļ viņas bērni un mazbērni nevarēja viņu apciemot. Par viņas draugiem, citiem vecīšiem, kas nevarēja ierasties uz viņas bērēm atvadīties. Par cilvēkiem, kas zaudējuši darbu vīrusa dēļ. Par tiem, kas nezin kā samaksāt īri nākošmēnes, jo viņi nevar nopelnīt izolējoties mājās. Par bērniem, kas nedrīkst iet uz skolu un tikties ar draugiem. Iekšlietu sistēma par mums šodien ieņirdza. Noteikums par publisko pasākumu aizliegumu attiecas tikai uz mums - likumpaklausīgajiem pajoliņiem, otrās šķiras muļķīšiem? 4.maijā mēs nevarējām pulcēties, lai svinētu savas valsts svētkus, bet šeit netraucēti notika masveidīgs pulcēšanās pasākums, ko dekorēja policijas klātbūtne. POLICIJAS KLĀTBŪTNE.

Ir radies iespaids, ka Iekšlietu ministri Latvijā sen ir dekoratīvas figūras, bet toni nosaka spēka struktūras policijā. Ministra uzdevums ir turēt muti un tām pārāk netraucēt. Taču tas nenoņem politisko atbildību. Mums visiem ir jābaidās no šādiem ministriem, bet vēl vairāk no tiem, kam patiešām ir vara spēka struktūrās. Man kauns arī par mums. Par smilkstēšanu savā nodabā, savās virtuvēs. Mums ir iespļauts sejā un neizliksimies, ka tas ir lietutiņš. Pat ja visaugstākie labi apmaksātie vadoņi izlksies, ka tas ir lietutiņš, pat ezim skaidrs, ka tas nav.

Ja klusēs visi šie epidemioloģijas gudrie un amatpersonas, ja klusēsim mēs, kas katru dienu pildam šo sociālo kontraktu ar valsti, ja klusēsim - tad mums nav nākotnes. Ja Iekšlietu ministrs un policijas vadītāji paliks savos krēslos - varu jums pateikt - varam sākt baidīties no kaut kā daudz baismīgāka kā COVID 19," lasītājus brīdināja publiciste.

Jau otro dienu sašutumā ir arī publiciste un nacionālpatriote Elita Veidemane, pazīstama ar savu naidu pret Uzvaras pieminekli.

​​"Nepārvarami gribas redzēt, kā reaģēs mūsu premjeriņš un "koalīcijas" partijas uz 9.maija guļanku, ko policija pieļāva savā bezdarbībā. atkal klusēsiet? tik traki bail? vai arī kārtējo slaidi uzspļaujat saviem vēlētājiem un viņu jautājumiem?" raksta Elita Veidemane Twitter. Vēlāk viņa informēja, ka jau nosūtījusi pieprasījumu iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam.

Бессмертный полк онлайн - Sputnik Latvija
"Nemirstīgā pulka" tiešraidei pieslēdzās vairāk nekā 700 tūkstoši cilvēku

Atgādināsim, ka, ņemot vērā ārkārtējās situācijas ietvaros ieviestā sapulču aizlieguma dēļ šogad 9.maija svinības Uzvaras parkā nenotika, taču cilvēki varēja nākt un nolikt ziedus.

Policija informēja, ka vakar kārtības sargi noformējuši 15 administratīvās lietas sakarā ar pārkāpumiem, kas pieļauti, noliekot ziedus pie Uzvaras pieminekļa Pārdaugavā.

Uzvaras parka apkaimē atradās liels skaits cilvēku, tomēr policijas pārstāvji atzīmēja, ka situācija ir mierīga un diena norit bez incidentiem.

Ziņu lente
0