KF vēstnieks ASV: Krievija neļaus aizmirst PSRS uzvaru pār fašismu

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasЗаместитель министра иностранных дел РФ Анатолий Антонов
Заместитель министра иностранных дел РФ Анатолий Антонов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltais nams apgalvo, ka uzvaru pār nacistiem izcīnījusi ASV un Lielbritānija. PSRS un citi sabiedrotie administrācijas tvītā nav pieminēti.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Krievija nevienam neļaus aizmirst patiesību par Padomju Savienības lomu cīņā par fašismu, sestdien paziņoja Krievijas vēstniek ASV Anatolijs Antonovs, vēsta RIA Novosti.

"Daudziem šodien nepatīk mūsu uzvara. Dažs labs vēlas pārskatīt vēstures mācības, taču mēs nevienam neļausim tās aizmirst," diplomāts teica apsveikuma uzrunā.

Заседание Сейма Литвы - Sputnik Latvija
Lietuvā piedāvā izveidot PSRS agresijas pret Eiropu dienu

Iepriekš Baltā nama lapā Twitter parādījās video ieraksts, kurā redzams, kā ASV prezidents Donalds Tramps un viņa dzīvesbiedre Melānija noliek ziedus pie Otrā pasaules kara upuriem veltītā memoriāla. to pavada teksts: "Amerika un Lielbritānija uzvarēja nacistus! Amerikas gars vienmēr uzvarēs. Galu galā tā vienmēr notiek." PSRS un citi sabiedrotie tajā nav pieminēti.

Antonovs komentēja dezinformācijas kampaņu ASV un virknē citu valstu – vērojami centieni noniecināt Padomju Savienības lomu uzvarā pār fašistisko Vāciju un pat apgalvojumi, ka Otro pasaules karu esot sākusi PSRS.

"Tas vienkārši ir nepieņemami. Es pat nevaru iedomāties, kā cilvēki var šodien teikt tik zaimojošus vārdus, zinot, ka padomju tauta zaudēja 27 miljonus cilvēku. Es uzskatu, ka mēs nedrīkrlam klusēt. Mums par to jārunā, taču jārunā mierīgi, argumentēti, jācenšas informēt vienkāršie amerikāņi, vienkāršie cilvēki Eiropā, ka tieši padomju karavīrs atbrīvoja Eiropu, nosargāja Eiropas un Padomju Savienības neatkarību," teica diplomāts.

Krievijas valdība jau vairākkārt norādījusi, ka dažas Eiropas valstis cenšas pārrakstīt vēsturi. Prezidents Vladimirs Putins atzīmēja, ka Maskavas pienākums ir saglabāt patiesību par Lielo Tēvijas karu un pretoties tā vēstures izkropļošanas mēģinājumiem.

Флаг Соединенных Штатов Америки - Sputnik Latvija
Politika
ASV Valsts departaments publicēja paziņojumu par PSRS Baltijas valstu "okupāciju"

Nesen Pentagons publicēja viktorīnu un prezentāciju, kas veltīti fašistiskās Vācijas sakāves Otrajā pasaules karā 75.gadadienai. Publikāciju autori apgalvo, ka konflikts sācies ar Vācijas un PSRS uzbrukumu Polijai, bet nekas nav teikts par Padomju Savienības ieguldījumu uzvarā pār fašismu. Tā vietā tikai īsumā izklāstīta ASV loma karā Eiropā, sākot ar izsēšanos Normandijā.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova nosauca Pentagona publikāciju par baismīgu savā melīgumā un liekulībā. Viņa uzsvēra, ka Vašingtona mēģina izkropļot vēsturi, lai sasniegtu savus politiskos mērķus.

Ziņu lente
0