Taksometru stāvvietas Rīgas mikrorajonos atdos iedzīvotājiem to nevajadzīguma dēļ

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tuvākajā laikā vairākos Rīgas mikrorajonos notiks ceļazīmju demontāža, kuras apzīmē taksometru stāvvietas, pēc kā iedzīvotāji varēs izmantot tās par brīvu.

RĪGA, 8. maijs – Sputnik. Rīgas domes pagaidu administrācija pieņēmusi lēmumu likvidēt 50 taksometru stāvvietas vairākos Rīgas rajonos. Pilsētas iedzīvotāji varēs izmantot tās par brīvu, raksta Lsm.lv ar atsauci uz domes preses relīzi. Stāvvietu apzīmējumu demontāža tiks uzsākta tuvākajā laikā, kolīdz attiecīgais lēmums būs stājies spēkā.

Lēmums tika pieņemts saistībā ar to, ka valstī izsludinātā ārkārtējā stāvokļa dēļ daudzi taksometri mainīja darbu, samazinot mašīnu skaitu, tādēļ daļa stāvvietu stāv tukšas.

Такси - Sputnik Latvija
Saka, ka nerunā latviski! Sieviete sašutusi par nelikumībām taksometru biznesā

Atgādināsim, ka aprīļa sākumā Satiksmes ministrija publicēja rekomendācijas taksometru izmantošanai, kuri bija jāņem vērā gan šoferiem, gan pasažieriem.

Piemēram, taksistiem iesaka neuzņemt vairāk par vienu pasažieru automobilī, kurā nav iespējams ievērot divu metru distanci. Izņēmumu sastāda, protams, vienas ģimenes, vienas mājsaimniecības locekļi, cilvēki, kuriem ir objektīvs iemesls braukt kopā ar kādu.

Otrkārt, pasažieriem transportlīdzeklī ir jāsēž pēc iespējas tālāk no šofera.

Treškārt, šoferus aicināja nodalīt priekšējos sēdekļus no aizmugurējiem.

Sodi par šo rekomendāciju pārkāpumiem nav paredzēti, to mērķis ir likt pasažieriem un šoferiem kārtīgi padomāt par savu drošību.

Ziņu lente
0