Latvijas tirgotāji piedāvā samazināt PVN gaļai un pienam

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasМолочный завод
Молочный завод - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārtikas produktu tirdzniecība ārkārtējās situācijas režīma laikā noteikto ierobežojumu dēļ ir cietusi mazāk, nekā mazumtirdzniecība kopumā, taču pircēju ienākumi ir manāmi kritušies.

RĪGA, 7. maijs – Sputnik. "Maxima Latvija" valdes priekšsēdētājs Viktors Troicins piedāvā samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi piena un gaļas produktiem, raksta TVNet.

Pēc viņa sacītā, tas ir nepieciešams, lai stimulētu ekonomiku un stabilizētu iedzīvotāju pirktspēju.

Tāpat ir vērts pievērst uzmanību citu Eiropas valstu pieredzei un pielietot to bez birokrātiskiem šķēršļiem, piebilda Troicins.

Pēc viņa sacītā, pārtikas produktu tirdzniecība ārkārtējās situācijas režīma laikā noteikto ierobežojumu dēļ ir cietusi mazāk, nekā mazumtirdzniecība kopumā.

Лимоны в корзине - Sputnik Latvija
Aprīlī Latvijā augušas produktu cenas – dažas pat vairāk nekā uz pusi

"Taču mūsu attīstība ir cieši saistīta ar ekonomikas attīstības kopumā un no pircēju pirktspējas. Tādēļ mēs atbalstām ikvienu valdības lēmumu, kas ir vērsts uz ekonomikas stabilizāciju," paziņoja Troicins.

Viņš piebilda, ka paies ne mazums laika, pirms Latvijas ekonomika un mazumtirgotāji spēs atgriezties līdzšinējā stāvoklī.

Standarta PVN likme pārtikas produktiem Latvijā ir 21%. Kopš 2018. gada 1. janvāra līdz 2020. gada 31. janvārim Latvijā ir spēkā samazināts PVN valstij raksturīgiem dārzeņiem un augļiem.

Zemnieki cerēja, ka šāda likme tiks piemērota arī gaļai, maizei, pienam un olām. Tomēr valsts nesteidz ņemt vērā viņu vēlmi.

Nesen veiktā "Maxima" pircēju aptauja parādīja, ka kopš krīzes sākšanās ienākumi ir samazinājušies gandrīz pusei veikalu tīkla pastāvīgo klientu.

Ziņu lente
0