Smagā avārijā cietušiem jauniešiem Rīgā nepieciešamas donoru asinis

© pixabayДонорство крови
Донорство крови - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jauns puisis un meitene nopietni cietuši avārijā Rīgā, Granīta ielā. Nepieciešama plaša asins pārliešana, lai glābtu viņu dzīvības.

RĪGA, 5. maijs — Sputnik. Izmisīgu lūgumu palīdzēt tīklā Facebook publicējis Vladimirs Kļimovskis – avārijā cietušā jaunieša tēvs. Publikācijai Kļimovskis pievienoja abu jauniešu fotogrāfijas, kā arī baismīgās autokatastrofas attēlu.

"Lūdzu, manam dēlam un meitenei vajadzīgas asinis. Jebkura grupa, galvenais – norādīt, kam tās paredzētas. Asiņu vajag daudz. Avārija Granīta ielā. Jau iepriekš ļoti pateicos!!

Divi cilvēki cietuši automašīnas avārijā, patlaban viņi ir komā, kritiskā stāvoklī. Viņiem vajadzīgas donora asinis. Vēršos pie visiem ar lūgumu nepaiet garām. Ja iespējams, nododiet asinis un palīdziet šiem cilvēkiem.

Asinis iespējams nodot no 05.05.2020 visos donoru centros Rīgā Danam Kļimovskim, 10.01.1999. un Viktorijai Pavītolai, 03.10.2002."

 

Iepriekš Valsts asins donoru centrs informēja par donoru trūkumu. Ņemot vērā ārkārtējo situāciju Latvijā, visi braucieni ar mobilo asins donoru punktu no 11. marta ir atcelti.

Tomēr veselības aprūpes iestādes turpina darbu, tajās palīdzību saņem pacienti, kuri cietuši avārijās, guvuši traumas, cieš no nopietnām slimībām. Tāpēc asinis vajadzīgas tikpat lielā apjomā kā iepriekš.

VADC aicināja nepalikt vienaldzīgiem un apmeklēt donoru punktus Sēlpils ielā 9, Merķeļa ielā 11 un asins sagatavošanas nodaļas visā Latvijā.

Ziņu lente
0