Ārkārtējas situācijas laikā aug vardarbība ģimenē, taču policija agresorus neaiztur

CC0 / pxhere / Насилие в семье
Насилие в семье - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policija vēsta, ka laikā, kopš Latvijā stājusies spēkā ārkārtēja situācija, valstī būtiski pieaudzis mājas vardarbības gadījumu skaits.

RĪGA, 4. maijs — Sputnik. Ārkārtas situācijas režīma darbības laikā Latvijā par 37% pieaudzis policijas izsaukumu skaits ģimenes konfliktu rezultātā, vēsta Valsts policija.

Pērn laikā no 13. marta līdz 23. aprīlim policija saņēma 922 izsaukumus sakarā ar ģimenes konfliktiem – vidēji 22 izsaukumi dienā. Šogad šajā laika periodā policija fiksējusi 1454 izsaukumus uz ģimenes konfliktiem – 35 izsaukumus dienā.

Pie tam sarucis gadījumu skaits, kuros policija aiztur agresīvo dzīvesbiedru vai partneri. Pērn minētajā periodā policija pieņēmusi 94 šādus lēmumus, šogad ārkārtas situācijas režīma laikā – 60.

Министр внутренних дел Сандис Гиргенс - Sputnik Latvija
Kaimiņš pieskata kaimiņu: kā uzvarēt vardarbību mājās

Iepriekš valsts iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens aicināja kaimiņus pieskatīt vienam otru un informēt pilnvarotos dienestus, ja radušās aizdomas par problēmām.

Politiķis stāstīja, ka policija cenšas ierobežot vardarbību. Pie tam tiek apspriesti instrumenti, ar kuru palīdzību iesaistīt arī sabiedrību. Ģirģens atgādināja, ka patlaban cilvēki uzskata, ka viss jādara policijai, taču, pēc viņa domām, tā ir kļūda – drošības topa augšgalā ir valstis, kurās darbā iesaistīta sabiedrība. Kaimiņš pieskata kaimiņu un vēršas policijā, ja kaut kas nav kārtībā, stāstīja Ģirģens.

Ārkārtas situācijas režīms Latvijā noteikts līdz 12. maijam. Tas paredz dažādus pasākumus infekcijas izplatīšanās apturēšanai, ieskaitot publisko vietu, tirdzniecības vietu ierobežotu darba laiku un izglītības iestāžu slēgšanu. Iedzīvotājiem aizliegts pulcēties vairāk nekā diviem cilvēkiem un jāievēro sociālā distance no apkārtējiem – vismaz 2 metri.

Ziņu lente
0