Eiropas Parlamenta ēkā tagad dzīvo bezpajumtnieces

© Sputnik / Sergey MelkonovЗдание Европарламента
Здание Европарламента - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta ēkas tukšajos kabinetos novietotas gultas, bet virtuves gatavo ēdienu bezpajumtniekiem.

RĪGA, 3. maijs — Sputnik. Vienā no telpām Eiropas Parlamenta ēkā Briselē izmitinātas bez pajumtes palikušas sievietes, vēsta BBC.

Eiropas Parlaments pieņēmis šo lēmumu ar labdarības fonda SAMU Social atbalstu, kas atbalsta bezpajumtniekus un sabiedrības atstumtus cilvēkus, jo Beļģijas galvaspilsētā koronavīrusa pandēmijas dēļ slēgtas bezpajumtnieku un ģimenes vardarbības upuru patversmes.

"Daudzas sievietes nokļuvušas uz ielas mājas vardarbības dēļ – tās gadījumu skaits aizvien pieaug," pastāstīja SAMU Social vadītājs Sebastians Rua.

​Tāpat Briseles varasiestādes uz laiku izmitinājušas daļu bezpajumtnieku tukšajās viesnīcās.

Eiropas Parlamenta ēkas patlaban ir gandrīz tukšas, sēdēs piedalās tikai daži deputāti, visi pārējie izmanto videokonferences formātu. Ikmēneša sēdes Strasbūrā apturētas līdz jūlijam.

Tukšie kabineti pārvērsti par guļamtelpām diviem cilvēkiem. Sievietes saņem arī uzturu un veselības aprūpi. Eiropas Parlamenta virtuves ik dienas gatavo arī tūkstoti porciju labdarības fondiem, kuri palīdz bezpajumtniekiem.

Sebastians Rua atklāja, ka bez pajumtes palikušo sieviešu nākotne pēc karantīnas pasākumu beigām nav izlemta, tomēr viņš cerēja, ka krīze liks sabiedrībai pārvērtēt soļus, ko tā veic trūkumcietēju atbalstam.

Рабочее место врача, который будет делать экспресс анализ на коронавирус - Sputnik Latvija
Koronavīrusa uzliesmojums patversmē Rīgā: karantīnā ir 100 cilvēki

Adelīna, viena no Eiropas Parlamenta ēkā dzīvojošajām sievietēm, pastāstīja žurnālistiem, ka tas viņai bija liels atvieglojums – atrast jumtu virs galvas.

"Mēs ar vīru visu laiku bijām spiesti staigāt, abi ar vīru nostaigājām pa 15 km dienā, jo policija lika mums visu laiku pārvietoties. Dienas beigās mēs bijām pavisam noguruši," viņa atcerējās.

Sieviete stāstīja, ka miteklis EP ir ērtāks nekā lielākajā daļā patvertņu, kur vienā istabā bieži vien dzīvo līdz seši cilvēki. Tomēr viņa nožēloja, ka viņas vīrs, tāpat kā daudzi citi bez pajumtes palikuši vīrieši, bija spiests palikt uz ielas.

Ziņu lente
0