Pie Brīvības pieminekļa notika protests pret ārkārtējās situācijas režīmu

© Photo Girts OzolinsПикет "Фронта народной власти" у памятника Свободы в Риге 1 мая
Пикет Фронта народной власти у памятника Свободы в Риге 1 мая - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par ārkārtējās situācijas režīma laikā pieņemto ierobežojumu pārkāpšanu un nepakļaušanos policijas prasībām 1. maijā Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, tika aizturēti vairāki organizācijas "Tautas varas fronte" locekļi.

RĪGA, 1. maijs – Sputnik. Vairāki cilvēki no organizācijas "Tautas varas fronte" 1. maijā tika aizturēti pie Brīvības pieminekļa Rīgā. Aizturētie tika nogādāti policijas iecirkņos, pret viņiem ir ierosinātas administratīvās lietas par ārkārtējās situācijas režīma laikā ieviesto ierobežojumu neievērošanu un nepakļaušanos policijas prasībām, paziņoja Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska.

Latvijas Radio vēsta, ka aizturētie organizācijas "Tautas varas fronte" (TVF) locekļi rīkoja pie Brīvības pieminekļa piketu pret valdības izsludināto ārkārtējās situācijas režīmu.

© Photo Girts Ozolins"Tautas varas frontes" pikets pie Brīvības pieminekļa Rīgā. 2020. gada 1. maijs
Pie Brīvības pieminekļa notika protests pret ārkārtējās situācijas režīmu - Sputnik Latvija
"Tautas varas frontes" pikets pie Brīvības pieminekļa Rīgā. 2020. gada 1. maijs

Sākumā klātesošo priekšā, kuri ievēroja 2 metru distanci, uzstājās "Tautas varas fronte" līderis Valentīns Jeremejevs, taču policijas uzmanību grupa piesaistīja tad, kad viens no pasākuma dalībniekiem pacēla līdzi atnesto plakātu. Spriežot pēc video, kas tika publicēts Facebook, tas bija TVF loceklis Roberts Raimo.

Tā kā ārkārtējās situācijas laikā ir aizliegti piketi, protesti un jebkāda cita veida pulcēšanās, pasākuma dalībnieki pārkāpa noteiktos ierobežojumus.

Policija aizturēja Raimo, tikmēr pārējie piketa dalībnieki dziedāja Latvijas himnu, savukārt viens no viņiem apgūlās priekša policijas automobilim, par ko arī tika aizturēts. Roberts Raimo ceļā uz policijas iecirkni un pašā iecirknī spēja ierakstīt video, kuru publicēja Internetā.

Organizācijas pārstāvji ziņo, ka aizturēti trīs cilvēki.

Ziņu lente
0