Latvijas NBS cer, ka situācija ar Covid-19 piesaistīs jauniesaucamos

© Sputnik / Sergey MelkonovСолдаты Латвийской армии в строю
Солдаты Латвийской армии в строю - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Nacionālie bruņotie spēki vēlas piesaistīt dienestam līdz tūkstotim jaunu kareivju, orientējoties uz to, ka interese par bruņotajiem spēkiem ir palielinājusies krīzes valstī dēļ.

RĪGA, 1. maijs – Sputnik. Pēc Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera Leonīda Kalniņa sacītā, valstī palielinājusies interese par dienēšanu armijā, vēsta Rus.lsm.lv.

Tāpat Kalniņš pieļauj, ka ar koronavīrusa pandēmiju saistītā krīze valstī var izraisīt papildu interesi jauniesaucamo vidū. Un Latvijas NBS pienākums ir sniegt Latvijas pilsoņiem iespēju dienēt valsts armijā.

2020. gadā NBS plāno uzņemt savās rindās 900-1000 jaunu kareivju. Turklāt Kalniņš atgādināja, ka kopš 2017. gada kareivju skaits NBS palielinājies par tūkstoti.

​Iepriekš Kalniņš aicināja pievienoties bruņotajiem spēkiem tos, kas krīzes laikā ir zaudējuši darbu.

Un patiešām, saskaņā ar NBS Rekrutēšanas un atlases centra informāciju, interese par profesionālo dienēšanu pēdējo pāris nedēļu laikā palielinājusies par 50-60%. 2020. gada pirmajos trīs mēnešos militārpersonu rindām pievienojās par 25% vairāk gribētāju, nekā analoģiskā periodā pērn.

Vērts atzīmēt, ka, uzsākot dienēšanu, NBS garantē stabilu algu no 900 eiro, karjeras izaugsmi, kā arī sociālās garantijas, to skaitā medicīnisko apdrošināšanu un garantēto pensiju.

Ziņu lente
0