Rinkēvičs: vairāk nekā 2000 Latvijas pilsoņu joprojām gaida iespēju atgriezties dzimtenē

© Lithuanian Ministry of Foreign AffairsМинистр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс
Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Latvijas ārlietu ministra sacītā, pašlaik Latvijā ir atgriezušies jau pieci tūkstoši pilsoņu, kuri atradās visdažādākajās pasaules malās.

RĪGA, 30. aprīlis – Sputnik. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs savā Facebook lapā paziņoja, ka pašlaik repatriācijas reisus gaida vēl aptuveni 2400 Latvijas valspspiederīgo.

Ministrs norādīja, ka situācija pastāvīgi mainās, steidzama repatriācija ir nepieciešama 331 cilvēkam. Rinkēvičs uzsvēra, ka pieci tūkstoši Latvijas iedzīvotāju jau ir atgriezušies dzimtenē.

Līdz 7. maijam airBaltic pēc ĀM lūguma veiks 33 repatriācijas reisus no 10 valstīm.

Marta beigās Latvijā vēlējās atgriezties 4300 cilvēku. Pēc 20. marta datiem, no tiem 1077 Latvijas valstspiederīgie atradās Āzijā, Āfrikā un Austrālijā, pašlaik repatriāciju tur gaida 442 cilvēki un 75 no viņiem ir nepieciešams steidzami atgriezties.

"Mēs turpinām strādāt, lai palīdzētu tiem, kam nepieciešams atgriezties mājās, diemžēl ne vienmēr tas ir atkarīgs tikai no mums, bet arī no traucējumiem starptautiskajā satiksmē, kā arī vietējiem ierobežojumiem," uzrakstīja Rinkēvičs.

Iepriekš Latvijas ĀM vadītājs stāstīja, ka ārzemēs pēc robežu slēgšanas palika tūkstošiem Latvijas valstspiederīgo, taču steidzama repatriācija bija nepieciešama 312 cilvēkiem, kuri sen vēlējās atgriezties Latvijā.

Viņš atzīmēja, ka grūtā situācijā Latvijas valstspiederīgie nonākuši Indijā, Jaunzēlandē un Latīņamerikā.

Vērts atzīmēt, ka par repatriācijas reisiem valsts neko nemaksā – lidojumus apmaksā paši ceļotāji, kuriem tiek dota iespēja atgriezties.

Ziņu lente
0