Policija: par pašizolācijas pārkāpumiem ierosināto lietu skaits pieaug

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийская полиция готовится к параду
Латвийская полиция готовится к параду - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policija turpina patrulēt ielas, ierosinātas jaunas lietas. Visbiežāk pilsoņi neievēro distanci un pārkāpj pulcēšanās ierobežojumus.

RĪGA, 27. aprīlis – Sputnik. Nedēļas nogalē Valsts policija ierosinājusi vēl deviņas lietas par noteikumu pārkāpumiem, kas ieviesti ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību Latvijā.

Diennakts laikā policija veikusi 2111 pārbaudes. Izplatītākais pārkāpums – 2 metru distances neievērošana, kā arī ierobežojumu neievērošana, kas noteikti pulcēšanās aspektā.

Tamlīdzīgi pārkāpumi ārkārtas situācijas apstākļos paredz sodu no 10 līdz 2000 eiro apmērā fiziskām personām un no 140 līdz 5000 eiro juridiskām personām.

Policija aicina nopietni izturēties pret ārkārtas situācijas prasībām, jo tās ieviestas iedzīvotāju veselības un drošības apsvērumu dēļ. Līdztekus kājāmgājēju patruļām un ekipāžām automašīnās, ielas patrulē jātnieki. Video ar šādu ekipāžu savā lapā Facebook publicēja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.

Atgādināsim, ka lēmumu izsludināt valstī ārkārtas situāciju koronavīrusa izplatības ierobežošanai valdība pieņēma 13. martā. Vēlāk ārkārtas situācija tika pagarināta līdz 12. maijam. Ārkārtas situācijas periodā ieviesta virkne aizliegumu un ierobežojumu. Iedzīvotāji joprojām var iziet uz ielas bez ierobežojumiem, taču viņiem jāievēro sociālās distancēšanās noteikumi.

Ziņu lente
0