Itālija saglabās slēgtas robežas līdz gada beigām

© Sputnik / Игорь Михалев / Pāriet pie mediju bankasРим. Панорама города
Рим. Панорама города - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts kultūras ministrs informēja, ka maijā darbu atsāks muzeji un galvenās apskates vietas, taču valsts neplāno atvērt robežas ārvalstu tūristiem.

RĪGA, 27. aprīlis — Sputnik. Itālija neatvērs valsts robežas ārvalstu tūristiem līdz gada beigām, intervijā avīzei La Repubblica paziņoja republikas kultūras un tūrisma ministrs Dario Frančeskini.

"(Robežu atvēršana – red.) būs atkarīga no epidemioloģiskās situācijas un katras atsevišķas valsts politikas," piebilda ministrs.

Pie tam Frančeskini pieļāva, ka maijā darbu atsāks muzeji un galvenās apskates vietas valstī, kas līdz šim bija slēgtas koronavīrusa uzliesmojuma dēļ.

Граница Литвы - Sputnik Latvija
Baltijas valstu premjeri apsprieda robežu atvēršanu pēc karantīnas mīkstināšanas

Starp ievērības cienīgām vietām, kas, visticamāk, gūs iespēju no jauna uzņemt apmeklētājus, ministrs minēja Kolizeju un Pompejas.

11. martā Pasaules Veselības organizācija izsludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 pandēmiju. PVO dati liecina, ka pasaulē fiksēti vairāk nekā 2,6 miljoni inficēšanās gadījumu, gandrīz 200 tūkstoši cilvēku ir miruši.

Jaunākie dati rāda, ka koronavīrusa upuru skaits Itālijā pārsniedz 26 tūkstošus cilvēku, kopējais inficēšanās gadījumu skaits valstī, ieskaitot bojāgājušos un izveseļojušos pacientus, pārsniedzis 198 000 cilvēkus.

Ziņu lente
0