Politika

Ekonomiste: vismaz puse valsts ierēdņu Latvijā jāatlaiž

© Sputnik / Sergey MelkonovЭкономист Евгения Зайцева
Экономист Евгения Зайцева - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekonomiste Jevgēņija Zaiceva ir pārliecināta: ja ierēdņi ir tik lieliski speciālisti, par kādiem sevi uzskata, bez darba viņi nepaliks.

RĪGA, 27. aprīlis – Sputnik. Latvijā ir jāatlaiž vismaz puse valsts ierēdņu, ir pārliecināta ekonomiste Jevgēņija Zaiceva. Savu viedokli viņa pauda radio Baltkom ēterā.

Екаб Страуме - Sputnik Latvija
"Mēs nesēžam ierakumos": ierēdņiem nedos piesegt korupciju ar ārkārtējās situācijas režīmu

"Ir jāatlaiž vismaz puse valsts ministriju un rezidentūru darbinieku. Vismaz puse – tāpēc, ka viņi nodarbojas ar Eiropas Savienības politikas realizācijas jautājumiem Latvijas normatīvajos dokumentos – pat ne ekonomikā, bet normatīvajos dokumentos. Izteikšos parupji: visas muļķības par zaļo enerģiju, visiem tiem zaļajiem mehānismiem, tas viss ir jāizmet – tās visas ir sadomātas ES ierēdņu ieceres, kas nodara kaitējumu biznesam un ekonomikai. Mēs paši izlemsim, kur un kas ir izdevīgi caur savu sistēmu," uzskata Zaiceva.

Viņa atgādināja, ka valstij ir vajadzīgi cilvēki, kuri pārvalda valsti un nodrošina dzīvi biznesam, un, ja ierēdņi šajā jomā ir tik lieliski speciālisti, kā viņi uzskata, tad lai iet un attīsta savu biznesu.

Pie tam, ekonomiste norādīja, gandrīz nevienam pasaulē nav ne jausmas par to, kas notiks tālāk, tomēr skaidrs ir viens – dažas darbības jomas pārtrauks pastāvēt.

"Ir grūti apzināties, ka vecā pasaule ir beigusies. Jau tagad ir skaidrs, ka jaunā pasaule pacelsies uz ekonomikas reālā sektora īstenošanas principa, tātad visi servisa dienesti, visi šovbznesi un tā tālāk, - tas viss nomirs, un runa par augšāmcelšanos ir ļoti minimāla," uzskata Zaiceva.

Независимый эксперт-аналитик Евгения Зайцева - Sputnik Latvija
Zaiceva: Kariņa valdības aizlienētais miljards varētu izsīkt pēc diviem mēnešiem

Iepriekš vēstīts, ka finanšu ministrs Jānis Reirs līdz aprīļa beigām iesniegs ierosinājumus par grozījumiem valsts nodokļu sistēmā. Par to informēja premjerministrs Krišjānis Kariņš.

Pēc Ministru prezidenta domām, krīze ir atspoguļojusi nodokļu sistēmas netaisnīgumu – daudzi nav maksājuši sociālās apdrošināšanas iemaksas, tāpēc tagad nevar saņemt atbalstu. Lai būtu taisnīgāk, jāpanāk, lai visi Latvijā maksātu proporcionāli vienlīdzīgus nodokļus, teica valdības vadītājs.

Viņš uzsvēra, ka aprīļa beigās finanšu ministrs iesniegs ieteikumus par grozījumiem.

Ziņu lente
0