EK uzsākusi pirmo cīņas posmu: piešķirti miljardiem eiro testu un zāļu izstrādei

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasСаммит ЕС в Брюсселе
Саммит ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Komisija 4. maijā informēs par globālo kampaņu ar mērķi mobilizēt centienus cīņā ar Covid-19.

RĪGA, 26. aprīlis – Sputnik. Eiropas Komisija novirzīs 7,5 miljardus eiro diagnostikas līdzekļu un ārstniecības preparātu izstrādei cīņā pret Covid-19, raksta Mixnews.lv, atsaucoties uz EK vadītāju Urzulu fon der Laienu.

"4. maijā mēs informēsim par globālas kampaņas iniciēšanu, kuras mērķis ir mobilizēt mūsu centienus cīņā ar Covid-19. Tās ietvaros 7,5 miljardi eiro tiks novirzīti diagnostikas līdzekļu un ārstniecības preparātu izstrādei," politiķe informēja.

EK priekšsēdētāja atzīmēja, ka tas ir tikai pirmais posms, turpmāk būs vajadzīgi papildu pasākumi.

Врач медицинской скорой помощи возле больницы в Коммунарке - Sputnik Latvija
Krievijā izstrādāts precīzs koronavīrusa tests

"Cīņai ar Covid-19 nepieciešami aktīvi soļi visās frontēs. Mums ir jāizstrādā vakcīna, jānodrošina tās ražošana un pieejamība visās valstīs. Šī vakcīna kļūs par mūsu kopīgo labumu," viņa konstatēja.

Atgādināsim, ka Latvijā ir spēkā ārkārtas situācijas režīms, 7. aprīlī tas tika pagarināts līdz 12. maijam. visi starptautiskie pasažieru pārvadājumi ir apturēti, masu pasākumi aizliegti, skolas un augstskolas pārgājušas pie tālmācību režīma. Pilsētās ieviesti noteikumi vīrusa izplatības ierobežošanai, pilsoņiem sabiedriskās vietās jāievēro 2 metru distance.

11. martā Pasaules Veselības organizācija izsludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 pandēmiju. Saskaņā ar jaunākajiem datiem, pasaulē fiksēti jau gandrīz 3 miljoni inficēšanās gadījumi, vairāk nekā 197 tūkstoši cilvēku gājuši bojā.


Ziņu lente
0