Infekcionists: Latvija sasniegusi Covid-19 saslimstības līknes augstāko punktu

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasЗапуск производства тканевых масок
Запуск производства тканевых масок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Domājams, Covid-19 izplatība zināmu laiku saglabāsies pašreizējā līmenī, pēc tam sāksies lejupslīde, uzskata Veselības ministrijas galvenais infekciju speciālists Uga Dumpis.

RĪGA, 25. aprīlis - Sputnik. Letālo gadījumu skaita pieaugums un relatīvi līdzīgais hospitalizēto un smagi slimo Covid-19 pacientu skaits nedēļas laika, iespējams, liecina, ka sasniegts saslimstības līknes augstākais punkts, uzskata Veselības ministrijas galvenais infekciju speciālists Uga Dumpis.

Tiesa, tas nenozīmē, ka sasniegts apogejs un turpmāk līkne slīdēs lejup, atzina ministrijas eksperts. Pēc viņa domām, slimības izplatība zināmu laiku saglabāsies agrākajā līmenī, ziņo Mixnews.

Проверка таблеток на внешний вид - Sputnik Latvija
Aktuāli pandēmijas periodā: kā lai nopērk recepšu zāles citam cilvēkam

Dumpis atzīmēja, ka koronavīrusa infekcijas izplatība Latvijā turpinās, tomēr situācija tiek kontrolēta. Vienlaikus satraukumu rada tas, ka vēl joprojām parādās jauni saslimšanas gadījumi mediķu un veselības aprūpes personāla vidū.

Speciālists uzskata, ka jāpaplašina testu apjomi un ģeogrāfija, lai rastos pilnīga pārliecība par to, ka lielākā daļa pacientu ir identificēti. Viņš uzsvēra: tāda pieeja dāvās izpratni par hospitalizācijai nepieciešamo vietu skaitu, ļaus efektīvāk plānot tālākos pasākumus infekcijas ierobežošanai.

Ieprieks vēstīts, ka slimnīcā miris vēl viens Covid-19 pacients, kopā komplikāciju rezultātā miruši 12 slimnieki.

Diennakts laikā Latvijā veikti 2039 koronavīrusa testi. No jauna inficējušies 6 cilvēki, kopā – 784 infekcijas gadījumi, 6 cilvēki ir smagā stāvoklī, 74 pacienti izārstējušies.

SPKC dati liecina, ka lielākā daļa slimnieku – 435 cilvēki – ir rīdzinieki. Pārsvarā tie ir 30-39 gadus veci cilvēki.

Ziņu lente
0