Kā Covid-19 apvienoja Latvijā krievus un latviešus

© Sputnik / Sergey MelkonovВ поселке Улброка под Ригой целый дом поместили под карантин
В поселке Улброка под Ригой целый дом поместили под карантин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā dzīvojošie krievi un latvieši ir vienisprātis attiecībā uz valsts valdības rīcības pareizību cīņā ar koronavīrusa izplatību.

RĪGA, 23. aprīlis – Sputnik. Pēc socioloģiskās aģentūras "Latvijas Fakti" direktora Aigara Freimaņa sacītā, varasiestāžu rīcību saistībā ar koronavīrusa izplatības novēršanu atbalsta lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju, vēsta Bb.lv.

"Latvijas Fakti" 1000 respondentu vidū veiktā telefonaptauja parāda, ka 74% Latvijas iedzīvotāju atbalsta valdības ieviestos pasākumus.

Вирусолог Виктор Зуев - Sputnik Latvija
Virusologs paskaidroja, kā ģenētiskie faktori ietekmē Covid-19 slimības gaitu

Tikai 24% Latvijas iedzīvotāju ir pret. Un 2% vispār nevarēja atbildēt uz šo jautājumu. Freimanis atzīmēja, ka šoreiz to cilvēku skaits, kuri šaubās, ir daudz mazāks, nekā parasti.

Turklāt pozitīvi varasiestāžu rīcību esošajā situācijā vērtē gan latvieši, gan krievi. Abu tautību pārstāvji beidzot ir par kaut ko vienisprātis.

Tāpat vairums aptaujāto – 54% – ir vienisprātis attiecībā uz to, ka koronavīrusa krīze slikti ietekmēs viņu ģimeņu labklājību. Sava materiālā stāvokļa perspektīvu viņi nosauca par negatīvu vai ārkārtīgi negatīvu.

Vairāk paveicies ir 25% respondentu. Viņi domā, ka krīze viņu labklājību nekādā veidā neietekmēs. Turklāt to cilvēku vidū, kas atbildēja, ka krīze nemainīs situāciju, ir daudz pensijas vecuma cilvēku, kas ir vecāki par 65 gadiem.

Saskaņā ar 22. aprīļa vakara datiem, Latvijā bija 761 koronavīrusa inficēšanās gadījums. Slimnīcās ārstējās 42 pacienti, pieciem pacientiem ir smaga slimības gaita. Miruši 11 cilvēki ar Covid-19 diagnozi.

Сотрудница медицинского стационара на территории больничного комплекса в Коммунарке - Sputnik Latvija
Intervija
"Nav saprotams, kā tas izturēsies". Zinātnieks pastāstīja par jauno koronavīrusu

Sakarā ar koronavīrusa epidēmiju Latvijas varasiestādes bija spiestas ieviest ierobežojošos pasākumus un pat īslaicīgi atteikties no cilvēktiesību ievērošanas.

Daudzi uzņēmumi apturēja darbu cilvēku masveida pulcēšanās aizlieguma dēļ. Objekti, kuri iepriekš guva peļņu uz tūrisma rēķina, ir slēgti. Slēgtas atpūtas vietas. Tomēr Latvijas iedzīvotājiem ir atļauts iziet ārā, ievērojot divu metru distanci vienam no otra. Aizliegt pulcēties vairāk par diviem cilvēkiem vienlaicīgi, ja viņi nav vienas ģimenes locekļi.

Kopš 20. aprīļa medicīnas iestādēs Latvijā daļēji atjaunota ambulatoro un diagnostikas pakalpojumu sniegšana.

Ziņu lente
0