Ogre varētu kļūt par valstspilsētu

© Sputnik / Sergey MelkonovУ здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии "За правовую Латвию!"
У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ierosinājusi pārvērst lielās pilsētas valstspilsētās, tagad to skaits var pieaugt līdz 10.

RĪGA, 22. aprīlis – Sputnik. Saeimas komisija atbalstīja Nacionālās apvienības piedāvājumu par valstspilsētas statusa piešķiršanu Ogrei, vēsta LSM.lv.

Ja tam piekritīs arī Saeima, Latvijā būs 10 pilsētas ar šādu statusu.

Tāpat komisija nolēma nemainīt jau esošo lielo pilsētu skaitu, un turpmāk Latvijā to skaits var būt deviņas, nevis piecas.

Министр защиты среды и регионального развития Юрис Пуце - Sputnik Latvija
Politika
Diskusijas ir liekas: kāpēc Pūce nevēlas atlikt novadu reformu

Iepriekš Saeima, skatot dokumentu otrajā lasījumā, nolēma atstāt valstī tikai piecas republikas nozīmes pilsētas – Rīgu, Jūrmalu, Rēzekni, Liepāju un Daugavpili, atņemot šo statusu Jelgavai un Ventspilij.

Tagad Saeimai būs jānovērtē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas piedāvājumi attiecībā uz lielo pilsētu pārvēršanu valstspilsētās – tās būs Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Valmiera un Ventspils.

Nacionālās apvienības deputāts Jānis Dombrava piedāvāja šim sarakstam pievienot arī Ogri. Atsevišķi deputāti atzīmēja, ka sākumā ir jāuzklausa pašas pilsētas viedoklis. Taču Dombrava atgādināja, ka pilsētu vada viņa partijas biedrs Egils Hermanis, un iedrošināja deputātus, ka vietējā dome vēlas šādu statusu pilsētai.

Atzīmēsim, ka tieši ar Ogri, precīzāk, ar pievienošanos tai, ir saistīts viens no novadu reformas pretošanās centriem: Ikšķiles novada iedzīvotāji un novada domes vadība uzstājas pret apvienošanos ar Ogres novadu.

Pašlaik Ikšķiles novads ir budžeta donors, savukārt Ogres novads ir tā recipients.

Ziņu lente
0