"Kas tas par robežlielumu": Jansons izkritizēja pabalstu izmaksas apmēru un kritērijus

© Sputnik / Oksana DzadanОмбудсмен Янсонс Юрис
Омбудсмен Янсонс Юрис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ir jāpaplašina antikrīzes pabalstu saņēmēju loks, iekļaujot tajā arī tos, kam iepriekš bijušas problēmas ar savlaicīgu nodokļu samaksu, pārliecināts tiesībsargs Juris Jansons.

RĪGA, 22. aprīlis – Sputnik. Koronavīrusa krīzes laikā valstij ir jāpalīdz visiem, ieskaitot negodprātīgos nodokļu maksātājus, pārliecināts tiesībsargs Juris Jansons. Par to viņš pastāstīja intervijā telekanālam TV3

Jansons aicina nešķirot cilvēkus pēc nodokļu samaksas un izvairīties no formālisma un birokrātisma.

"Tos, kas ir bijuši negodīgi, Valsts ieņēmumu dienestam ar saviem instrumentiem ir jāsauc pie atbildības, bet šobrīd ir jāpalīdz pilnīgi visiem, jo atgūties būs daudz smagāk, ja ierobežojumi būs stiprāki un ja atteikumu [atbalsta saņemšanai] būs vairāk," paziņoja Jansons.

Viņš uzskata, ka visi darbinieki Latvijā atrodas vienādos vai līdzvērtīgos apstākļos, tādēļ sociālā atbalsta pasākumiem jābūt piemērotiem vienlīdzīgi.

Viņš atzina, ka Tiesībsarga birojs pēdējā laikā saņem daudz sūdzību no iedzīvotājiem un uzņēmējiem, kuri jūtas apdalīti, jo nevar pretendēt uz valsts atbalstu krīzes situācijā, lai gan uzskata, ka ir to pelnījuši.

Tāpat Jansons uzstājās ar pabalsta grieztu kritiku: viņš ir pārliecināts, ka tie ir ļoti zemi ekonomiski attīstītai valstij, par kuru Latvija sevi uzskata.

"Septiņsimt eiro – kas tas tāds ir par robežlielumu?" vaicā tiesībsargs.

Kā jau ziņots, koronavīrusa pandēmijas dēļ Latvijā kopš 13. marta un vismaz līdz 12 maijam ir spēkā ārkārtējās situācijas režīms ar virkni ierobežojumu, kuri radīja būtisku ietekmi uzņēmējdarbībai. Saeima apstiprināja dažādas biznesa atbalsta formas, taču daudzas firmas nespēja tās saņemt un ir spiestas izbeigt darbību.

Ziņu lente
0