Vēl viena viesnīca nesaņēma valsts palīdzību: Daugavpilī sākās atlaišanas

© Sputnik / Sergey MelkonovДаугавпилс
Даугавпилс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpilī pazīstamās viesnīcas "Latgola" vadība pieņēma lēmumu samazināt darbinieku skaitu; tiks atlaists ne mazāk par 50 darbiniekiem.

RĪGA, 20. aprīlis – Sputnik. Aptuveni 50 darbiniekus grasās atlaist pazīstamā Daugavpils viesnīcā "Latgola", raksta Bb.lv.

Šādu lēmumu viesnīcas vadība bijusi spiesta pieņemt pēc valsts atteikuma atbalstīt viesnīcu saistībā ar būtisku numuru rezervāciju skaitu samazināšanos, kā arī faktisko tūrisma nozares apstāšanos, ko izraisījusi koronavīrusa pandēmija pasaulē.

Учеба - Sputnik Latvija
Deviņi tūkstoši pusotra mēneša laikā: Latvijā notiek kolektīvās atlaišanas

Finanšu ministrija un Valsts ieņēmumu dienests neuzskata par nepieciešamu palīdzēt uzņēmējiem, kuri cieš zaudējumus.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, daudzi no gribētajiem saņemt dīkstāves pabalstu neiekļaujas Ministru kabineta normās, kuras izstrādājusi Finanšu ministrija.

Piemēram, pagājušajā nedēļā kārtējā izmisuma kliedzienā padalījās firmas "Legendhotels Latvija" darbiniece, kas ir "Marriott Riga" viesnīcas operators.

Pēc Olgas Presas sacītā, viesnīcai, kura jau divas reizes iesniegusi pieteikumu Valsts ieņēmumu dienestam par dīkstāves pabalsta piešķiršanu, atkal atteikts.

Savu lēmumu ierēdņi motivēja ar to, ka 2020. gada martā uzņēmumam netika fiksēts apgrozījuma kritums, salīdzinot ar 2019. gada martu.

Ziņu lente
0