Mediķis no Latvijas pastāstīja par Covid-19 reālijām Londonā

© Sputnik / Павел Львов / Pāriet pie mediju bankasАппараты для ИВЛ
Аппараты для ИВЛ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Draudi, ko nes sevī koronavīruss, ir reāli. Pandēmija ir reāla. Tiem, kas tam netic, derētu aiziet uz ekskursiju uz intensīvās terapijas nodaļu un paskatīties, kā cilvēki cīnās par katru ieelpošanu, iesaka mediķis no Latvijas, kurš strādā Londonā.

RĪGA, 20. aprīlis – Sputnik. Mediķis no Latvijas Timurs Ancovs, kurš šobrīd strādā par operāciju medmāsas asistentu University College Hospital Londonā, intervijā Rus.lsm.lv pastāstīja par koronavīrusa pandēmijas reālijām, ar kurām nākas saskarties mediķiem.

Фармацевт в лаборатории - Sputnik Latvija
Divas trešdaļas iedzīvotāju tic sazvērestības teorijai

Pēc viņa sacītā, situācija ar Covid-19 krasi atšķiras no tā, kas parasti notiek ikgadējās gripas epidēmijas laikā. Viss ir daudz nopietnāk.

Ancovs šajā sakarā uzskata, ka cilvēki, kuri izplata sazvērestības teorijas sociālajos tīklos, ir vienkārši bīstami, jo nepietiek ar to, ka viņi neaizsargā sevi un tuviniekus, bet arī mulsina ar "autoritāriem" spriedumiem par pandēmiju.

Mediķis iesaka visiem cilvēkiem, kuriem pastāv bažas attiecībā uz notiekošo, apmeklēt intensīvās terapijas nodaļu slimnīcā un pārliecināties uz vietas, ka cilvēki neelpo patstāvīgi, bez MPV aparātiem, ka ārsti cīnās par katru procentu skābekļa pacientu plaušās.

Ancovs uzsvēra, ka intensīvajā terapijā atrodas daudz jauniešu, ne tikai sirmgalvji. Un visi šie cilvēki ir kļuvuši par bezatbildības upuriem.

Turklāt, pēc mediķa teiktā, parasti gripas slimniekus neievieto intensīvās terapijas nodaļā. Bet tagad University College Hospital intensīvās terapijas nodaļai ir iekārtojuši operāciju bloku. Visa slimnīca ir iedalīta divās zonās – koronavīrusa zona un zona, kurā nav koronavīrusa.

Timurs atzīmē, ka Lielbritānija nebija gatava tik vērienīgai epidēmijai. Un tas, ka britu valdība ilgi vilcinājās ar karantīnu un cerēja, ka nācija izstrādās kolektīvo imunitāti, tikai pasliktināja situāciju.

Tāpat Ancovs atzīmēja, ka raizējas par saviem tuviniekiem, kuri dzīvo Latvijā, jo viņam nav ne mazākās jausmas par to, kā valsts šobrīd tiek galā ar koronavīrusu. Toties viņš zina, ka arī Latvijā ir savi "kovidioti", kuri ir gatavi apdraudēt sevi un apkārtējos, ignorējot karantīnas prasības.

Аппарат для искусственной вентиляции легких - Sputnik Latvija
Bioloģe aprakstīja, kā Covid-19 iespaido pacientu smadzenes un plaušas

Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir reģistrēti jau vairāk nekā 2,4 miljoni Covid-19 saslimšanas gadījumi. Vairāk nekā 165 tūkstoši ir miruši.

Lielbritānijā, saskaņā ar 20. aprīļa rīta datiem, reģistrēti 120 067 inficētie, no kuriem 16 060 ir miruši.

Latvijā pēdējās diennakts laikā ir atklāti 12 jauni saslimšanas gadījumi. Kopumā inficēti ir 739 cilvēki. Pieci pacienti ir miruši. Turklāt mediķi uzsver, ka inficētie miruši nevis no koronavīrusa, bet gan no citām slimībām kopā ar to.

Ziņu lente
0