Latvijas ĀM ārkārtējās situācijas apstākļos ietaupījusi lielu naudu uz komandējumu rēķina

© Sputnik / Sergey MelkonovЗдание МИД Латвии
Здание МИД Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārkārtējās situācijas laikā Latvijas ĀM ievērojami samazinājusi centrālā aparāta un vēstniecību komandējumu skaitu, kas ļāvis būtiski ietaupīt līdzekļus.

RĪGA, 20. aprīlis – Sputnik. Uz atcelto komandējumu rēķina Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) ietaupījusi aptuveni 200 tūkstošus eiro, raksta Mixnews.lv. Šī summa sastāda 10% no līdzekļu kopējā skaita, kurus ministrija tērē centrālā aprāta un vēstniecību darbinieku komandējumiem, uzsvēra ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris.

Iepriekš ziņots, ka, kad koronavīrusa izplatības izraisītā krīze būs beigusies, varētu tikt veikta valsts pārvaldes darbinieku skaita samazināšana – attālināts darbs apstiprināja, ka uz daudzu funkciju rēķina ir iespējams ietaupīt, paziņoja Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš.

Паром компании Stena Line - Sputnik Latvija
Latvijas Satiksmes ministrija atļāvusi ārzemju komandējumu reisus: kurš uz kurieni brauks

Viņš paskaidroja, ka darbinieku štata samazināšana nav pašmērķis, taču pašlaik ir redzams, ka taupība pastāv, un šo naudu var izmantot citām vajadzībām.

"Valsts jau šobrīd ietaupa 1,4 miljonus eiro uz komandējumiem, tāpēc jāskatās tālāk, kādu vēl ietaupījumu varētu dot attālinātais darbs," pateica Kariņš.

Iepriekš valdības vadītājs izdeva rezolūciju, uzdodot ministrijām pārskatīt izdevumus un novirzīt neizmantoto finansējumu Covid-19 izraisītās krīzes seku mazināšanai.

Ziņu lente
0