Bijušais Latvijas ekonomikas ministrs: nav nepieciešamības palīdzēt krīzē visiem

© © SIA Gorod.lvЭкс-министр экономики Даниэль Павлютс
Экс-министр экономики Даниэль Павлютс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālās palīdzības mehānisms strādā, taču nepietiekami efektīvi, uzskata Saeimas deputāts, bijušais Latvijas ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

RĪGA, 20. aprīlis – Sputnik. Intervijā radio Baltkom Saeimas deputāts, bijušais Latvijas ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts pastāstīja, ka valdības uzdevums pirmām kārtām bija novērst pārāk lielu pandēmijas ietekmi uz Latvijas ekonomiku.

Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Levits: Latvija ātri atkopsies pēc krīzes

"Sociālās aizsardzības sistēma ir saistoša, taču tomēr atsevišķa valsts pārvaldes sistēma. To lielākā mērā pārvalda pašvaldības, tās arī sniedz sociālo atbalstu, un šeit mehānisms ir, un tas strādā. Lai gan, protams, krīzes situācijā tas ir nepietiekams," uzskata Pavļuts.

Neraugoties uz to, ātro uzlabojumu vidū sociālajā jomā politiķis piemēra kārtā minēja palīdzību ģimenēm ar bērniem.

"Lūk, tāda ilustrācija, piemēram, apzinoties, ka šis te dīkstāves pabalsts nepietiekamā mērā palīdz, teiksim, tiem, kam ir vairāki bērni, tiem, kam šī summa ir nepietiekama, šonedēļ tika pieņemts lēmums piešķirt papildu 50 eiro par bērnu tiem, kas nonācis krīzes situācijā saistībā ar dīkstāvi," sacīja Pavļuts.

Pēc viņa domām pagaidām nav nepieciešamības mehānismā, kurš finansiāli palīdzētu visiem.

"Bija universālā krīzes instrumenta ideja. Arī mēs uzskatām, ka kas tāds ir jāapspriež, taču šajā posmā nebija kopēja atbalsta šādam masveidīgam instrumentam, kurš, pirmkārt, maksātu lielu naudu, bet, otrkārt, palīdzētu vispār visiem. Man personīgi, kā deputātam, maksā algu – man tas nav vajadzīgs. No cilvēku puses, kuriem tas ir nepieciešams, viņiem jau ir palīdzības mehānismi, kuri var un ir jāuzlabo. Visi šie mehānismi, kas tika ieviesti pirmajā mēnesī, tie progresē, tiek papildināti, un kļūdas tiek labotas," paziņoja Pavļuts.

Lēmumu izsludināt valstī ārkārtējo situāciju Covid-19 izplatības ierobežošanai Latvijas valdība pieņēma 13. martā. Pēcāk to pagarināja līdz 12. maijam. Ārkārtējās situācijas periodā ir ieviesta virkne aizliegumu un ierobežojumu. Daudzi uzņēmēji ir spiesti slēgt savu biznesu, samazināt darbavietu skaitu, tādēļ Latvijā strauji palielinājies bezdarbnieku skaits.

Ziņu lente
0