Ļoti daudz "smagu pacientu": iedzīvotāji noved sevi līdz pēdējam pandēmijas dēļ

© Sputnik / Sergey MelkonovКарета скорой помощи прибывает в Латвийский центр инфектологии
Карета скорой помощи прибывает в Латвийский центр инфектологии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cilvēki domā, ka tiesības uz palīdzību ir tikai ar Covid-19 inficētajiem, un nevēršas pie ārsta, līdz noved sevi līdz ļoti smagam stāvoklim.

RĪGA, 19. aprīlis — Sputnik. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests pievērsis uzmanību tam, ka palielinājies pacientu skaits smagā stāvoklī. Viņi nav inficējušies ar koronavīrusu, viņiem ir citas slimības, vēsta Mixnews.lv.

NMPD paskaidroja: iedzīvotāji kaut kāda iemesla dēļ nolēmuši, ka tiesības izsaukt "ātro" palīdzību ir tikai pacientiem ar pozitīvu koronavīrusa testa rezultātu. Taču tā ir kļūda.

Сотрудница научно-исследовательской лаборатории - Sputnik Latvija
Zinātnieki aplēsuši Covid-19 infekcijas reālo līmeni

Rezultātā liels skaits pacientu nonāk slimnīcās jau būdami ļoti smagā stāvoklī.

Rīgas Austrumu klīniskās slimnīcas ārsts Haralds Plaudis uzskata: ja tā turpināsies, tuvāko pāris nedēļu laikā stāvoklis vēl pasliktināsies.

Šī iemesla dēļ mediķi lūdz neciesties, bet gan nekavējoties vērsties pēc palīdzības, tiklīdz parādās slimības simptomi. Arī tad, ja tas nav Covid-19.

Pēdējās dienās valstī krasi pieaudzis koronavīrusa pacientu skaits. Slimību profilakses un kontroles centrs vakar informēja par 30 jauniem gadījumiem, lai arī diennakti iepriekš bija fiksēti tikai septiņi jauni infekcijas gadījumi, turklāt Latvija būtiski palielinājusi veicamo Covid-19 testu skaitu.

SPKC informē, ka slimnīcās ārstējas 44 pacienti ar koronavīrusu. 39 no viņiem slimības gaitā komplikācijas nav konstatētas, taču pieci cilvēki ir smagā stāvoklī.

Pie tam 64 cilvēki no slimnīcām jau izrakstīti.

Ziņu lente
0