Dānijas bērnudārzos aizliegti plīša lācīši

© STAN HONDA / AFPДетская игрушка на фоне школьного автобуса в США
Детская игрушка на фоне школьного автобуса в США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dāņu bērni dārziņā vairs nevar rotaļāties ar mīkstajām rotaļlietām, pacienāt kādu ar kaut ko garšīgu un sēdēt līdzās draugam.

RĪGA, 18. aprīlis — Sputnik. Dānijas Veselības aprūpes departaments izdevis jaunus stingrus noteikumus bērnudārziem koronavīrusa pandēmijas laikā. Bērni, viņu vecāki un bērnudārzu darbinieki ir mazliet pārsteigti, vēsta The Local.

Kādā bērnudārzā Kopenhāgenā aizvāktas visas mīkstās rotaļlietas, ar ko agrāk spēlējās bērni. Palikušas tikai spēļmantiņas, ko var nomazgāt vai iztīrīt. Taču pat atlikušo mantiņu tagad ir krietni mazāk – tikai trīs katram bērnam, un katrai bērnu grupai ir savas rotaļlietas, ko mazgā ik pēc divām stundām. Mainīties aizliegts.

Citi bērnudārzi palūguši vecākus neļaut bērniem ņemt līdzi plīša lācīšus.

Дети в детском саду - Sputnik Latvija
Mārupē koronavīrusa dēļ tika slēgts bērnudārzs

Bērni, kuri apmeklē dārziņus Dānijā, bieži ņem līdzi pusdienas, taču pacienāt kādu ar tām tagad ir aizliegts.

Katram bērnam atvēlēta viena no sešām tualetēm, ko mazgā pēc katras lietošanas reizes.

Vecākiem aizliegts ieiet bērnudārza telpās, bērnus audzinātājiem viņi nodod ārpus ēkas un iepriekš brīdina, kad plāno atvest bērnu vai vest mājās. Katrs bērns dārziņā tagad kontaktējas tikai ar pieciem citiem bērniem un diviem audzinātājiem.

Veselības aprūpes departamenta ieteikums sēdināt bērnus pie galdiem vismaz divu metru attālumā vienu no otra ir apgrūtinošs – tas nozīmē, ka katram mazulim vajadzīgs savs galdiņš, un mēbeļu visiem nepietiek.

Pie tam audzinātāji nepaspēj apģērbt visus bērnus brīdī, kad pēc viņiem ierodas vecāki (viņi nevar palīdzēt savām atvasēm apģērbties, jo bērnudārza telpās viņus nelaiž). 

Ziņu lente
0