Bioloģe aprakstīja, kā Covid-19 iespaido pacientu smadzenes un plaušas

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasАппарат для искусственной вентиляции легких
Аппарат для искусственной вентиляции легких - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Jauni cilvēki vairs nevar skriet maratonu, seniori aizelšas, kāpjot pa kāpnēm," pastāstīja Džordža Meisona universitātes profesore Anča Baranova.

RĪGA, 16. aprīlis - Sputnik. Mediķi konstatējuši plaušu apjoma samazināšanos un smadzeņu darbības pasliktināšanos pacientiem, kuri pārslimojuši koronavīrusa infekciju smagā formā, aģentūrai RIA Novosti atklāja Džordža Meisona universitātes (ASV) Sistemātiskas bioloģijas skolas profesore Anča Baranova.

"Jauni cilvēki vairs nevar skriet maratonu, seniori aizelšas, kāpjot pa kāpnēm. Tas nav vērojams visiem, tikai cilvēkiem, kuri pārcietuši smagu formu, un pat šajā gadījumā tā nav visiem, tikai tiem, kam īpaši nav paveicies," konstatēja Baranova.

Латвийский центр инфектологии - Sputnik Latvija
Latvijā cilvēki neiet pārbaudīties uz Covid-19, ministre nezina, kā lai liek to darīt

Speciāliste atzīmēja, ka pacientiem ar smagu Covid-19 gaitu tiek fiksēta virkne neiroloģisku simptomu.

"Piemēram, cilvekiem ar slimības gaitu smagā formā vērojams apziņas apjukuma simptoms un dezorientācija. Vīrusa spēja radīt neiroiekaisumus nerada šaubas. Pagaidām nav skaidrs, cik ilgi tas var vilkties un kā beigsies. Slimnieki vēsta, ka pat pēc izrakstīšanas no slimnīcas saglabājas nogurums un migla galvā," atzīmēja Baranova.

Bioloģe paskaidroja, ka patlaban nav arī noskaidrots, cik ilgi saglabāsies slimības sekas.

Ziņu lente
0