VDD pārbaudīs bijušā ministra izteicienus par latviski nerunājošajām mātēm Imantā

CC BY-SA 2.0 / Ignat Gorazd / ImantaИманта — жилой район Риги
Иманта — жилой район Риги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts drošības dienests atsakās no komentāriem, kamēr notiek iesnieguma pārbaude ar lūgumu izvērtēt Nacionālās apvienības locekļa Dzintara Rasnača izteicienus par latviski nerunājošajām mātēm, kuras laiž bērnus rotaļāties bērnu laukumos ārkārtējās situācijas laikā.

RĪGA, 14. aprīlis – Sputnik. Valsts drošības dienests apstiprināja, ka ir saņēmusi no partijas "Alternatīva" iesniegumu ar lūgumu izvērtēt bijušā valsts tieslietu ministra, Nacionālās apvienības locekļa Dzintara Rasnača izteicienu, kurš uzrakstīja Twitter, ka krievvalodīgās mātes ignorē ārkārtējās situācijas režīmu un veicina koronavīrusa izplatību; to viņas darot, pēc Rasnača domām, Krievijas propagandas ietekmē, vēsta Press.lv.

"Kamēr Krievijā nebūs ārkārtas režīms, tikmēr RU propagandas vērotāji iekš TV vazāsies un uzspļaus visiem pašizolācijas pasākumiem Rīgā. Šovakar bija pilns bērnu rotaļu laukums ar latviski nerunājošiem tīņiem un bezatbildīgu māmiņu bērniem. Visā Imantā tas tā notiek?" uzrakstīja Rasnačs 30. martā Twitter.

Валерий Петров - председатель партии Альтернатива - Sputnik Latvija
Petrovs: iedzīvotāji jau baidās no aplaupīšanām uz ielas, bet Rasnačs sašūpo sabiedrību

Pēc partijas domām, ar šo paziņojumu Rasnačs vēlējies uzsvērt, ka tieši Latvijas nacionālās mazākumtautības ir galvenie vīrusa pārnēsātāji un veicina epidēmijas izplatību. Partija paziņo, ka šis paziņojums būtu jākvalificē kā Krimināllikuma 78. panta pārkāpums – par nacionālā, etniskā un rasu naida kurināšanu.

Valsts drošības dienests atsakās no jebkādiem komentāriem, kamēr notiek iesnieguma pārbaude.

Iepriekš partijas "Alternatīva" priekšsēdētājs Valērijs Petrovs Sputnik Latvija intervijā paziņoja, ka prasība VDD tika iesniegta ar mērķi, lai tas reaģētu uz notikušo, un citi cilvēki saņemtu signālu, ka šādā laikā jādomā par kopīgu nākotni, par to, kā pārvarēt problēmu, kā glābt ekonomiku – neatkarīgi no valodas vai tautības.

"Visi baidās, ka atgriezīsies deviņdesmitie, ka var sākties aplaupīšanas uz ielas, ja vēl sāk iešūpot sabiedrību ar šādiem izteicieniem – tas ne pie kā laba nevedīs," secināja Petrovs.

Iepriekš ziņots, ka Ministru kabinets pagarinājis ārkārtējās situācijas režīmu līdz 12. maijam, kas tika izsludināts saistībā ar Covid-19 pandēmiju un kurš paredz virkni ierobežojumu. Ārkārtējās situācijas periodā sabiedriskās vietās, neievērojot 2 metru distanci, drīkst pulcēties ne vairāk par 2 cilvēkiem, personas, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā, vecāki un nepilngadīgi bērni, pat ja viņi nedzīvo kopā, darba vai dienesta kolēģi.

Vecākus aicina pandēmijas laikā nevest bērnus uz bērnu laukumiem.

Ziņu lente
0