NVD iepirks individuālos aizsarglīdzekļus 10 miljonu eiro vērtībā

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasЗапуск производства тканевых масок
Запуск производства тканевых масок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālais veselības dienests noslēdzis vairākus līgumus par trīs slāņu medicīnisko masku, respiratoru, ķirurģisko masku un aizsargājošo sejas vairogu iegādi.

RĪGA, 14. aprīlis – Sputnik. Nacionālais veselības dienests (NVD) iztērēs 9,78 miljonus eiro visu nepieciešamo medicīnisko līdzekļu iegādei un piegādei, lai savaldītu Covid-19 izplatību Latvijā, noslēgti vairāki līgumi, raksta Tvnet.lv.

Lielākais iepirkums izmaksāja NVD 6,75 miljonus eiro. Šī iepirkuma ietvaros Latvija saņems 5 miljonus trīs slāņu medicīniskās maskas, kuru vērtība sastāda 3,44 miljonus eiro, un 1 miljonu respiratoru, kuru vērtība sastāda 2,66 eiro. Šī pasūtījuma transportēšanas izmaksas sastādīs aptuveni 643 tūkstošus eiro.

Офицеры испанской полиции на контрольно-пропускном пункте в Мадриде - Sputnik Latvija
Koronavīruss pasaulē: kas ir zināms līdz 12. aprīļa rītam

Neskaitot to, NVD iepirka 2 miljonus ķirurģisko masku, kuru kopējā vērtība ir 1,47 miljoni eiro, kā arī piešķīra 1,04 miljonus eiro 100 tūkstošu respiratoru un 1 miljona trīs slāņu sejas masku iegādei.

Tāpat tika noslēgts darījums par 10 tūkstošu aizsargājošo sejas vairogu iegādi par 242 tūkstošiem eiro un neinvazīvo iekārtu iegādi mākslīgai plaušu ventilācijai par 36 278 eiro.

Tostarp dienests noslēdzis arī virkni nelielu iepirkumu līgumu par 39 960 respiratoru un 16 tūkstošu aizsargājošo masku iegādi par 140 967 eiro.

Kā ziņots, pēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieka Mārtiņa Baltmaņa sacītā, Latvijai nedēļā ir nepieciešams vairāk nekā 600 tūkstoši ķirurģisko masku un 200 tūkstoši respiratoru.

Patlaban kopējais saslimušo skaits Latvijā ir sasniedzis 657 cilvēkus. No tiem 46 pacienti ārstēja slimnīcā, trīs ar smagu slimības gaitu. Saskaņā ar šī rīta datiem, Latvijā ir miruši 5 pacienti ar Covid-19. Gandrīz visi bija vecāka gadagājuma cilvēki ar hroniskām un citām blakusslimībām.

Ziņu lente
0