Lietuvas Veselības ministrija sniedz padomus, kā saglabāt mieru karantīnas laikā

© Sputnik / Sergey Pivovarov / Pāriet pie mediju bankasЖенщина на удаленной работе у себя дома в Ростове-на-Дону
Женщина на удаленной работе у себя дома в Ростове-на-Дону - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tostarp speciālisti iesaka ierobežot ziņu skatīšanos, nodarboties ar iemīļotākajam lietām un izveidot sev dienas kārtību.

RĪGA, 13. aprīlis – Sputnik. Lietuvas Veselības ministrija publicējusi padomu sarakstu, kā saglabāt labu emocionālo stāvokli ilgas karantīnas laikā, vēsta Sputnik Lietuva.

Пустые полки магазина Максима в Риге. Рижане выкупают макароны, крупы и мясные консервы - Sputnik Latvija
Histērija – tā ir norma: psihologi ar to, kā pārvarēt paniku koronavīrusa dēļ

Tiek atzīmēts, ka šobrīd pilsoņi ir spiesti dzīvot iepriekš neierastos apstākļos ierobežojumu dēļ, kas saistīti ar koronavīrusa izplatību.

Tostarp garīgā līdzsvara uzturēšanai speciālisti iesaka pārbaudīt ziņas par Covid-19 ne biežāk kā vienu-divas reizes dienā un tikai pie pārbaudītiem informācijas avotiem.

Ieteicams izveidot dienas kārtību un pieturēties pie tā ievērošanas.

Tāpat ir jāatstāj pietiekami daudz laika miegam un atpūtai, jātaisa pauzes, ja jūs strādājat no mājām, un jāievēro veselīgs uzturs.

Ar radiem un tuviniekiem karantīnas periodā ieteicams komunicēt attālināti – pa telefonu, video sakariem vai ar sociālo tīklu palīdzību.

Jādomā pozitīvi un jākoncentrējas tikai uz tām lietām, kas ir atkarīgas no jums pašiem, nevis no citiem cilvēkiem vai apkārtējās pasaules.

Turklāt jāatceras, ka piedzīvot tādas jūtas, kā uztraukums, stress, skumjas vai bailes, ir absolūti normāli un tas nenozīmē, ka jūs esat vājš cilvēks. Lai novērstu savu uzmanību no negatīvām emocijām, vislabāk ir ķerties klāt kaut kam patīkamam un tam, kas jums patīk – pazīmēt, paklausīties mūziku, iztaisīt kaut ko pašam.

Tāpat speciālisti iesaka cilvēkiem, kuri ir nomāktā stāvoklī, parunāt par to ar kādu, kam viņi uzticas, vai arī vērsties pēc profesionālas psiholoģiskās palīdzības.

Lai izvairītos no koronavīrusa izplatības, kopš marta vidus Lietuvas varasiestādes ieviesušas karantīnu, kas jau ir pagarināta divas reizes. Šobrīd ierobežojumi ir spēkā līdz 27. aprīlim.

Сбор урожая картофеля - Sputnik Latvija
Retāk iepērkas un vēlas stādīt kartupeļus: ko mainījusi karantīna

Lieldienu brīvdienās Lietuvā ierobežoja pārvietošanās iespējas, tostarp pat slēdza vairākas apdzīvotas vietas Baltijas jūras piekrastē.

Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, republikā ir vairāk nekā 1020 saslimušo ar Covid-19, atveseļojušies vairāk nekā 50 cilvēku, vairāk nekā 20 ir miruši.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir reģistrēti jau vairāk nekā 1,79 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 109 tūkstoši ir miruši.

Ziņu lente
0