Latvijā izrakstīts pirmais maksimālais naudas sods par pašizolācijas pārkāpumu

© Sputnik / Sergey MelkonovПолиция Латвии
Полиция Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiem, kas slimo ar Covid-19 vieglā formā vai bez simptomiem, var atļaut ārstēties mājās, taču viņi nedrīkst pamest dzīvesvietu, lai neizplatītu koronavīrusu; tiesa, ne visi ievēro pašizolāciju.

RĪGA, 13. aprīlis – Sputnik. Latvijas Valsts policija pirmo reizi izrakstījusi maksimālo naudas sodu par obligātas pašizolācijas noteikumu neievērošanu, tiek ziņots policijas Facebook lapā.

Pārkāpēju atklāja pārbaudes laikā 10. aprīlī. Tas izrādījies 1989. gadā dzimis vīrietis, kuram tika konstatēts koronavīruss. Viņam bija stingri jāievēro pašizolācija mājās, taču tā vietā viņš pameta dzīvokli un izbrauca ar mašīnu.

Par bezatbildīgo uzvedību viņam tika izrakstīts naudassods 2000 eiro apmērā.

"Valsts policija nosoda šādu rīcība un atgādina, ka personām, kurām jāievēro karantīna un pašizolācija, tas arī obligāti ir jādara!

Tāpat atgādinām, ka ārkārtējās situācijas laikā noteiktie ierobežojumi nav ieviesti tāpat vien. Ir jāapzinās, ka mūsu katra pieņemtie lēmumi un rīcība var ietekmēt šī brīža situāciju, pasliktinot to vai tieši pretēji – uzlabojot!" uzrakstīja likumsargi.

Люди соблюдают социальную дистанцию, передвигаясь в центре Риги - Sputnik Latvija
Ievēro noteikumu "2 un 2": par ko policija piespriedusi sodu 1000 eiro apmērā

Saskaņā ar valdības lēmumiem, kas tika pieņemti ceturtdien, 9. aprīlī, stingru kontaktpersonu karantīnas un personu ar apstiprinātu Covid-19 diagnozi pašizolācijas kontroli veic Veselības inspekcija sadarbībā ar Valsts un pašvaldību policiju.

"Ja tavā rīcībā ir informācija par kādu, kurš neievēro noteiktos pulcēšanās, pašizolācijas vai fiziskās distancēšanās ierobežojumus, rīkojies un zvani policijai - 110! Tu esi viena zvana attālumā, lai, iespējams, glābtu kāda cilvēka dzīvību un samazinātu vīrusa izplatību!" teikts Valsts policijas paziņojumā.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, likumsargi katru dienu fiksē vairākus karantīnas noteikumu pārkāpumus. Atsevišķi cilvēki pasaka policistiem tieši, ka negrasās ievērot, piemēram, sociālo distancēšanos, par ko saņem vēl bargākus naudas sodus.

Ziņu lente
0