Latvijā cilvēki neiet pārbaudīties uz Covid-19, ministre nezina, kā lai liek to darīt

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovЛатвийский центр инфектологии
Латвийский центр инфектологии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizritējušajā diennaktī Latvijā tika atklāti tikai divi jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi, kopumā valstī ir inficēti 653 cilvēki.

RĪGA, 13. aprīlis – Sputnik. Latvijā atkal gandrīz trīs reizes samazinājies koronavīrusa Covid-19 testēšanu skaits. Veselības ministre Ilze Viņķele paziņoja, ka iestāde analizē iemeslus un grasās mainīt algoritmu.

Lieldienu brīvdienās Latvijā manāmi krities Covid-19 veikto testu skaits. Sestdien, 11. aprīlī, Latvijā tika paņemti 418 testi, 12. aprīlī tika pārbaudīti 562 cilvēki, taču iepriekš tika veikts vairāk nekā tūkstotis pārbaužu dienā.

"Analizējam cēloņus un veiksim algoritma izmaiņas, mudinot testēties," uzrakstīja savā Twitter lapā Latvijas veselības ministre Ilze Viņķele.

Viņa atzīmēja, ka jau tika paplašināts personu loks, kuriem ir jānodod analīzes, savukārt ģimenes ārsti ir guvuši iespēju nosūtīt pacientus uz testēšanu. Taču vienalga tiek novērots būtisks kritums veikto testu daudzuma ziņā. "Plaša testēšana joprojām ir mūsu mērķis un būtisks pretepidēmijas pasākums," atzīmēja ministre.

Биологические исследования в лаборатории - Sputnik Latvija
Pasaulē ir jau trīs Covid-19 veidi: vīruss mutē, lai "lauztu" cilvēka imunitāti

Patlaban kopējais saslimušo skaits Latvijā ir sasniedzis 653 cilvēkus. No tiem slimnīcās nogādāti 44, trīs atrodas smagā stāvoklī. Saskaņā ar 13. aprīļa rīta datiem, Latvijā ir miruši pieci pacienti ar Covid-19. Gandrīz visi bija sirmgalvji ar hroniskām vai citām blakusslimībām.

Slimību profilakses un kontroles centrs ik dienas publicē datus par koronavīrusa izplatību Latvijā. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pozitīvi analīžu rezultāti tika atzīmēti 2,3% no visiem pārbaudītajiem cilvēkiem. Visvairāk saslimušo ir vecuma grupā no 30 līdz 39 gadiem.

Saskaņā ar SPKC mājaslapā publicēto interaktīvo karti, vislielākais inficēšanās gadījumu skaits (356) ir atzīmēti Rīgā. Jūrmalā ir 32 saslimušie, Jelgavā – 22, Liepājā – 19.

Ziņu lente
0