Ušakovs atgādināja Latvijas Saeimas spīkerei, ka cilvēkiem ir nepieciešams ēdiens un nauda

© Sputnik / Sergey MelkonovНил Ушаков на конгрессе партии "Согласие"
Нил Ушаков на конгрессе партии Согласие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas spīkere Ināra Mūrniece intervijā žurnālistiem paziņoja, ka cilvēki tīri labi var iztikt bez viedtālruņiem un ceļojumiem, savukārt politiskās partijas nevar atteikties no valsts finansējuma. Bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs aicināja politiķi nolaisties uz zemes.

RĪGA, 12. aprīlis – Sputnik. Savā Facebook lapā bijušais Rīgas mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs pastāstīja Saeimas spīkerei Inārai Mūrniecei par to, bez kā cilvēkiem patiešām ir grūti izdzīvot.

Intervijā žurnālistiem no Latvijas Avīzes, kas tika publicēta 5. aprīlī, Mūrniece pastāstīja par savu tanti Ligiju, kura viņai teica, ka cilvēks tīri labi var apieties bez mūsdienu civilizācijas labumiem, piemēram, viedtālruņiem, televizoriem, trauku mazgājamajām mašīnām, tāliem ceļojumiem.

Pēc Saeimas spīkeres domām, šie vārdi šobrīd, koronavīrusa izraisītās krīzes laikos ir īpaši vērtīgi.

Ušakovs savā publikācijā asprātīgi atbildēja spīkerei, uzrakstot, ka bez viedtālruņiem cilvēkiem ir krietni vieglāk izdzīvot, nekā bez ēdiena un naudas.

"Cilvēki Latvijā saprot, ka bez viedtālruņiem un ceļojumiem var iztikt. Viņi tikai lūdz nodot Mūrniecei no Saeimas, ka bez naudas un ēdiena izdzīvot jau ir nedaudz sarežģītāk. Un, ka ne visur un vienmēr ir jāatceras okupācija. Skaidrs, ka ja tu nāc no nacionālās apvienības, tad tā jau ir trauma uz mūžu. Bet tomēr… Tikmēr – stay safe un neslimojam!" teikts bijušā mēra publikācijā.

Interesanti arī tas, ka Mūrniece paziņoja par to, ka pat koronavīrusa krīzes laikos Latvijas politiskās partijas kopumā un Nacionālā apvienība tai skaitā neatvadīsies no finansējuma, ko tām nodrošina valsts. Tās nav gatavas ziedot to nedz par labu mediķiem, nedz par labu uzņēmējiem, nedz kādam citam par labu.

Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Dīvāni un krēsli par 65 tūkstošiem eiro: jaunas mēbeles prezidenta rezidencei Jūrmalā

Latvijas politiskās partijas, kā redzams, bez naudas vispār nevar iztikt. Jo, pēc Mūrnieces teiktā, šī nauda ir vajadzīga, lai veicinātu demokrātiju un nodrošinātu politiķu rīcībspēju un lai viņi strādātu tīrām rokām.

Par ierēdņu skaita samazināšanu valdībā arī neaizdomājas. Citādi cietīšot valdības funkcijas. Varbūt, samazinās tikai tādus tēriņus, kā, piemēram, ziedu iepirkumu.

Atgādināsim, ka Elektroniskajā iepirkumu sistēmā no 3. aprīļa līdz 17. aprīlim ir izsludināts ziedu kompozīciju iepirkuma konkurss. Pakalpojuma kopējā cena sastāda 19 999 eiro. Saeima grasās iegādāties ziedu kompozīcijas valsts un starptautiskas nozīmes pasākumiem, kā arī oficiāliem notikumiem un vietējas nozīmes pasākumiem.

Ziņu lente
0