Koronavīruss pasaulē: kas ir zināms līdz 12. aprīļa rītam

© AP Photo / Bernat ArmangueОфицеры испанской полиции на контрольно-пропускном пункте в Мадриде
Офицеры испанской полиции на контрольно-пропускном пункте в Мадриде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV iziet pirmajā vietā pasaulē pēc koronavīrusa upuru skaita, apsteidzot Itāliju: no Covid-19 mirušo skaits pārsniedzis 20 tūkstošus cilvēku

RĪGA, 12. aprīlis – Sputnik. Pasaules Veselības organizācija (PVO) vēsta, ka pasaulē ir reģistrēti jau vairāk nekā 1,78 miljoni koronavīrusa inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 109 tūkstoši ir miruši.

Eiropa

Apstiprināto koronavīrusa inficēšanās gadījumu skaits Vācijā diennakts laikā palielinājies par 3281 un sasniedza 125 452, vēsta Roberta Koha institūts.

Ситуация в Барселоне в связи с коронавирусом - Sputnik Latvija
"Šodien mēs dzīvojam ellē": bijušais rīdzinieks par baiso situāciju Spānijā

Pēc tā informācijas, diennakts laika valstī miruši 135 cilvēki ar koronavīrusu. Kopējais letālo iznākumu skaits sastāda 2871. Mediķi ziņo, ka no inficēšanās visā periodā ir izārstējušies 57 400 cilvēki.

Saskaņā ar aktuālākajiem Veselības ministrijas datiem, Lielbritānijā ir atklāti vairāk nekā 78,9 tūkstoši inficēto ar koronavīrusu. Mirušo skaits sastāda 9 875.

Mirušo skaits no koronavīrusa Francijas slimnīcās un medicīniski sociālajās iestādēs ir pārsniedzis 13,8 tūkstošus cilvēku. Apstiprināti 96 314 aktīvi saslimšanas gadījumi.

Inficēto skaits Itālijā pārsniedz 103 tūkstošus cilvēku. Arī upuru skaits ir pieaudzis – par 619, līdz 19 468 cilvēkiem.

Krievija palīdz Itālijai

Krievijas un Itālijas medicīnas speciālisti diennakts režīmā uzņem un ārstē saslimušos mobilajā slimnīcā Bergamo, atveseļojušies un jau ir izrakstīti četri pacienti, vēsta Krievijas Aizsardzības ministrija.

"Uz mobilās slimnīcas bāzes ir organizēta diennakts dežūra koronavīrusa infekcijas slimnieku uzņemšanā un ārstēšanā. Patlaban slimnīcā ir 24 pacienti, kuriem Krievijas un Itālijas ārsti sniedz palīdzību… Jau ir pozitīva pieredze un četri pacienti, kuriem slimība noritēja vieglā formā, ir izrakstīti no slimnīcas," teikts paziņojumā

Полевой госпиталь в Бергамо развернут: медики готовятся к приему пациентов - Sputnik Latvija
Video
Viss ir sagatavots: Krievijas un Itālijas mediķi gatavojas pacientu uzņemšanai Bergamo

Tiek atzīmēts, ka mobilajā slimnīcā strādā astoņas Krievijas brigādes, kuras uzņem un ārstē slimniekus visās intensīvās terapijas nodaļās un nodaļās, kur ārstē pacientus ar vieglu vai smagu saslimšanas pakāpi. Kopumā pacientu ārstēšanā mobilajā slimnīcā ir iesaistīti 32 Krievijas militārie ārsti un medmāsas. Dežūra ir organizēta diennakts režīmā trīs maiņās.

"Visas mobilās slimnīcas nodaļas ir nokomplektētas ar nepieciešamo medicīnisko aprīkojumu. Viss internacionālo ārstu brigāžu personāls ir izgājis sagatavošanu pilsētas Pāvesta Džovanni 23. slimnīcā. Slimnīcā ir 142 gultas," piebilsts paziņojumā.

Bēdīgā statistika ASV

No koronavīrusa mirušo skaits ASV ir pārsniedzis 20 tūkstošus, liecina Džona Hopkinsa universitātes dati.

Sestdien ASV izgāja pirmajā vietā pasaulē pēc koronavīrusa upuru skaita, apsteidzot Itāliju.

Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, ASV ir 533 115 inficētie, no kuriem 20 580 cilvēki ir miruši.

Caurlaižu sistēma Maskavā

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins parakstīja rīkojumu par speciālo caurlaižu ieviešanu galvaspilsētā uz pašizolācijas režīma laiku braucieniem ar privāto un sabiedrisko transportu, no 15. aprīļa to esamība kļūs obligāta. Caurlaides tiks izsniegtas trīs veidos: darbam līdz 30. aprīlim, uz medicīnas iestādēm un privātām darīšanām uz vienu dienu.

"Tiek ieviestas sekojošas digitālo caurlaižu kategorijas: braucieniem, kas saistīti ar darba pienākumu veikšanu. Tiek izsniegta līdz 30. aprīlim ieskaitot gadījumos, ja organizācija turpina strādāt un darbinieka atrašanās darba vietā ir absolūti nepieciešama," paziņoja Sobjaņins.

Игрок сборной России Евгений Малкин - Sputnik Latvija
Hokejists par koronavīrusa pandēmiju ASV: līķus krauj vienu uz otra

Viņš piebilda, ka šis caurlaižu veids ļauj braukt uz darbu un atpakaļ, kā arī atļauj dienesta izbraucienus, piemēram, preču piegādi kurjeriem. Braucienu skaits ir neierobežots.

"Braucieniem uz medicīnas iestādēm. Šīs kategorijas caurlaide tiek izsniegta uz vienu dienu un atļauj braucienu uz konkrētu medicīnas iestādi. Izsniedzamo caurlaižu skaits nedēļas laikā ir neierobežots," paziņoja Sobjaņins.

Trešais caurlaižu veids – privātiem braucieniem, kas atbilst paaugstinātas gatavības režīmam: uz veikalu, uz vasarnīcu, uz staciju un tamlīdzīgi.

Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, Maskavā patlaban ir reģistrēti vairāk nekā 10 tūkstoši inficēšanās gadījumu. Ar koronavīrusu saslimušo skaits Krievijā diennakts laikā pieaudzis par 2 186 cilvēkiem 52 reģionos – līdz 15 770. Diennakts laikā KF miruši 24 pacienti ar koronavīrusu, kopumā miruši 130 cilvēki.

Ziņu lente
0