Katoļi un luterāņi Latvijā svin Lieldienas mājās

© Sputnik / Sergey MelkonovКрашение яиц на Пасху
Крашение яиц на Пасху - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Svētdien, 12. aprīlī, katoļi un luterāņi sagaida gaišos Lieldienu svētkus, tiesa, Latvijā šogad nāksies iztikt ar dievkalpojumu vērošanu televizorā vai klausoties radio.

RĪGA, 12. aprīlis – Sputnik. Šodien katoļi un luterāņi visā pasaulē atzīmē senākos kristiešu svētkus – Jēzus Kristus augšāmcelšanos. Šogad svētki iekrituši 12. aprīlī.

Празднование Пасхи на Центральном рынке в Риге - Sputnik Latvija
Vairāk nekā divatā nepulcēties: cilvēki aicināti svinēt Lieldienas mājās

Šosvētdien lielos svētkus nāksies pavadīt mājās pulcēšanās aizlieguma dēļ, kas saistīts ar ārkārtējās situācijas režīmu, kurš ir spēkā Latvijā koronavīrusa infekcijas izplatības ierobežošanas nolūkos.

Dievkalpojumi no baznīcām tiks translēti televīzijā, radio un Internetā.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns uzsvēra, ka dievkalpojumu aizlieguma nav, taču saistībā ar aizliegumu pulcēties vairāk par diviem cilvēkiem vienuviet, tos nedrīkst apmeklēt.

Lūdziet Dievu mājās, aicināja viņš.

Iepriekš Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš vērsās pie Latvijas iedzīvotājiem ar lūgumu Lieldienās palikt mājās un neiet ciemos pie radiem un draugiem.

Tāpat viņš uzsāka Lieldienu izaicinājumu un tēmturi #Lieldienuoluizaicinājums, aicinot krāsot olas un dalīties to fotogrāfijās sociālajos tīklos.

Ziņu lente
0