Veterinārs pastāstīja, vai pandēmijas laikā mājdzīvnieki ir bīstami

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийСобака на улице Юрмалы
Собака на улице Юрмалы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veterinārs uzsvēra, ka mājdzīvniekiem noteikti jāmazgā ķepas un jāparūpējas par profilaktiskajām vakcīnām – vīruss var ilgu laiku izdzīvot dzīvnieka kažokā.

RĪGA, 11. aprīlis — Sputnik. Risks inficēties ar koronavīrusu cilvēkam no kaķiem un suņiem ir krietni vien pārspīlēts, lai arī atsevišķi gadījumi ir fiksēti, intervijā RT pastāstīja veterinārs Mihails Šeļakovs.

Augstākās kategorijas veterinārs paskaidroja, ka dzīvnieki var kļūt par koronavīrusa infekcijas nodošanas ārējo faktoru. Piemēram, tas iespējams, ja suns uz ielas piegājis pie koronavīrusa slimnieka, bet mājās bērns vispirms noglaudījis dzīvnieku, bet pēc tam – pieskāries sejai.

"Lūk, tāds ir nodošanas faktors: dzīvnieks izrādījies neuzņēmīgs, taču pārnesis slimības ierosinātāju uz apmatojuma. Tā ir aktuālākā problēma," Šeļakova teikto citēja RIA Novosti.

Черный кот - Sputnik Latvija
Pētījums: Uhaņā katrs septītais kaķis ir inficēts ar Covid-19

Veterinārārsts uzsvēra, ka vīruss var ilgu laiku izdzīvot dzīvnieka apmatojumā. Tāpēc ieteicams noteikti mājdzīvniekiem mazgāt ķepas un nodrošināt profilaktiskās vakcīnas.

Tāpat Šeļakovs brīdināja, ka nav ieteicams bučot dzīvniekus. Pie tam, ka cilvēkam diagnosticēts Covid-19, viņu vajadzētu norobežot ne tikai no cilvēkiem, bet arī mājdzīvniekiem.

11. martā Pasaules Veselības organizācija izsludināja koronavīrusa infekcijas Covid-19 pandēmiju. Dati liecina, ka ar to inficējušies jau vairāk nekā 1,4 miljoni cilvēku, vairāk nekā 85 tūkstoši ir miruši.

Ziņu lente
0