ES piešķirs partneriem 15 miljardus eiro cīņai ar Covid-19

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг Европейского союза
Флаг Европейского союза - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena norādīja, ka, piemēram, jau tuvākajās nedēļās palīdzība būs vajadzīga Āfrikas valstīm. "Mūsu pienākums ir atbalstīt savus partnerus," viņa uzskata.

RĪGA, 9. aprīlis - Sputnik. Eiropas Savienība plāno atbalstīt partnerus cīņā ar koronavīrusa pandēmijas sekām un piešķirt šiem nolūkiem 15 miljardus eiro, pastāstīja Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena.

"Mūsu interesēs ir panākt, lai koronavīrusam tiktu pielikts punkts visā pasaulē. Tāpēc ES garantē vairāk nekā 15 miljardus eiro saviem partneriem pasaulē," EK priekšsēdētājas teikto citēja RIA Novosti.

Купол над зданием Рейхстага в Берлине - Sputnik Latvija
Māršala plāns vai ES sabrukums: kādas varētu būt koronavīrusa krīzes sekas

Viņa informēja, ka finansiālā palīdzība tiks veltīta gan veselības aprūpes sistēmu atbalstam, gan ekonomikas stimulēšanai pēckrīzes periodā un darba vietu saglabāšanai. "ES ir gatava koordinēt spēcīgu starptautisko atbildi pandēmijai," teica fon der Leiena.

Viņa konstatēja, ka, piemēram, jau tuvākajās nedēļās palīdzība būs vajadzīga Āfrikas valstīm. "Mūsu pienākums ir atbalstīt savus partnerus. Jau pēc dažām nedēļām Āfrika var saskarties ar problēmām, kas skāra Eiropu," uzskata politiķe.

Iepriekš ES diplomātijas vadītājs Žuzeps Borels pavēstīja, ka Eiropas Savienība pievērsīs lielāko uzmanību palīdzībai visvieglāk ievainojamajām valstīm, lai apturētu koronavīrusa izplatīšanos, vispirms – Āfrikai. Diplomats paskaidroja, ka situācija ar koronavīrusu Āfrikā var ātri kļūt nekontrolējama, jo tur nav tādu iespēju veselības aprūpes ziņā, kas pieejamas Eiropā. Viņš paskaidroja: ja ES valstīs uz 10 tūkstošiem iedzīvotāju vidēji ir 37 ārsti, Āfrikas valstīs – tikai viens. Bez tam Āfrikā ir arī daudz mazāks vietu skaits slimnīcās un reanimācijā, nekā ES.

Ziņu lente
0