Karajevs: veselais saprāts liks policijai Rīgā sazināties ar krieviem krievu valodā

© Foto : Фото из личного архива КараеваЛатвийский общественный активист Дэги Караев
Латвийский общественный активист Дэги Караев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Informēt cilvēkus par karantīnas pasākumiem un apziņot veselības apsvērumu labad vajag viņiem saprotamā valodā. Latvijā tā pārsvarā ir latviešu un krievu valoda, tāpēc policijas darbības ir apsveicamas, norādīja sabiedriskais aktīvists Degi Karajevs.

RĪGA, 8. aprīlis – Sputnik. Par aizliegumu pulcēties vairāk nekā diviem cilvēkiem policija Rīgā apziņo iedzīvotājus arī krievu valodā, pasūdzējās Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras preses sekretāre Iveta Daine. Pēc viņas vārdiem, tas radot atmiņas par PSRS. Uz Daines publikāciju Twitter atbildēja arī Rīgas bijušais mērs Nils Ušakovs – viņš ieteica nepievērst uzmanību "koronakretīniem" un atzīmēja, ka pat gadījumā, ja pār Latviju nokritīs radioaktīvs indīgs meteorīts, daži mūsu pasakainie tautieši pārdzīvos tikai par to, ka uz meteorīta nav uzrakstu latviešu valodā.

Мэр Риги Нил Ушаков во время митинга на Ратушной площади - Sputnik Latvija
Rīgā informē par aizliegumu pulcēties krievu valodā! Latviete sašutumā, Ušakovs iejaucās

"Saskaņā ar veselo saprātu policijas automašīnas ir apgādātas ar diviem skaņu ierakstiem – latviešu un krievu valodās. Tas notiek tāpēc, ka mērķis ir apziņot cilvēkus un atgādināt viņiem par karantīnas pasājumiem ar mērķi saglabāt gan konkrētu cilvēku, gan visas sabiedrības veselību, nevis ar mērķi kādu sašķelt, pazemot un tālāk. Gods un slava policijai, kas saprot, ka 46% Latvijā ir krievi, bet Rīgā viņu skaits sasniedz pat 53%," Degi Karajevs konstatēja sarunā ar Sputnik Latvija.

Viņš piebilda, ka apziņošanu būtu iespējams veikt arī citās valodās, lai ārvalstnieki, kuri spiesti palikt Latvijā ārkārtas situācijas laikā, vai bēgļi tāpat justos komfortabli.

Караев: здравый смысл заставил полицию в Риге обращаться к русским на русском
Ziņu lente
0